Nevjera u braku

Nevjera u braku

Nevjera u braku u stalnom je porastu

Parovi u brak ulaze iz raznih brakova, ima onih koji to naprave iz ljubavi, dok ima onih koji to naprave samo zato jer je žena zatrudnjela ili pak vide potencijalnu korist u takvoj zajednici. Koji god da je razlog ulaska u brak, tijek događaja u braku razlikuje se u svakom od njih te su neki sretniji, dok su neki manje sretni. Ukoliko u braku ponestane interesa ili strasti, u nekim situacijama dolazi do nevjera u braku.

Iako su nekad muškarci bili ti koji su češće bili nevjerni, ni žene danas nisu imune na to pa je tako u posljednje vrijeme nevjera u braku u porastu. Ima brakova u kojima oba partnera varaju, ima onih u kojima je nevjeran samo muškarac ili samo žena, no koja god kombinacija da je u pitanju, nevjera može ostaviti dugotrajne negativne posljedice na sam brak, ali i na sve one koji su uključeni u tu aktivnost.

Nevjera u braku ostavlja niz negativnih emocija

Nevjera u braku izaziva negativne emocije koje mogu ostaviti dugotrajan trag na ljudima. Nevjera u braku može izazvati bol i patnju, posebice kod osobe koju se prevarilo što obično rezultira krizom i gubitkom povjerenja u osobu. Ukoliko je nekome stalo do partnera i postoje snažni osjećaji, prevara će se utoliko gore odraziti na tu osobu. Brakovi u kojima dođe do prevare često završe razvodom jer prevarena osoba ne može i ne želi prijeći preko takvog čina izdaje, no ima onih koji iako su prevareni, daju drugu šansu i žele pokušati spasiti brak.

Spašavanje braka svakako je ozbiljan pothvat koji zahtijeva ponovno građenje povjerenja, no isto tako takvi brakovi često više nisu ono što su bili jer će uvijek postojati doza sumnje u partnera. Ljudi često kažu da osoba koja je jednom prevarila nekog, da će to ponovno napraviti kada se nađe u prilici te stoga neki odustaju od pomirbe jer ne žele ponovno prolaziti kroz iste stvari.

Nevjera u braku i neki od oblika preljuba

Kada je u pitanju nevjera u braku, muškarci su ti koji statistički češće rade preljub, dok žene statistički bolje sakrivaju aferu. Razlozi zbog kojih se netko odlučuje na preljub variraju od osobe do osobe, no najčešći razlozi su manjak strasti i seksa za muškarce, dok je ženama najčešći okidač manjak pažnje i zainteresiranosti s muške strane.

Nevjera u braku kod nekih je odlazak na internet u potrazi za društvom s kojim će razmjenjivati razne sadržaje, od poruka pa sve do audio i video sadržaja, dok će neki tražiti osobu za susrete uživo. Svatko preljub doživljava na drugačiji način te je nekima već obično i bar naizgled nevino dopisivanje s osobom suprotnog spola prevara, dok neki preljubom smatraju ukoliko dođe do fizičkog kontakta dviju osoba. Na koji god način percipirali preljub, to je svakako nešto što se doživljava negativno i ostavlja dugoročne posljedice ne samo na međusobni odnos parova, već i na emocionalno stanje pojedinca.


Tagovi: