Najskuplji sport na svijetu

Sport

Najskuplji sport na svijetu

Znate li koji je najskuplji sport na svijetu?

Sport je aktivnost u koju bi svaka zdrava osoba trebala biti uključena. Brojne su zdravstvene prednosti bavljenja sportom, sport je apsolutna nužnost. Također, izbor mogućih sporova je zaista velik, stoga osoba nema izgovora za nebavljenje sportom jer svatko može naći barem neki sport koji ga zanima i veseli. Ipak, katkad objektivni faktori mogu biti prepreka prilikom bavljenja sportom, a jedan od takvih faktora je novac. Naime, ako bavljenje određenim sportom iziskuje velike financijske izdatke, to može biti presudan faktor koji će vas obeshrabriti. S tim u vezi, analizirali smo koji je najskuplji sport na svijetu.

Da bi na to točno odgovorili, najprije treba definirati što se uopće smatra sportom? Ako u definiciju ne uključimo samo olimpijske sportove već i sve druge, onda bi sport poput YACHT Racinga bio najskuplji sport na svijetu. Kao što ime kaže, potrebno je imati svoju jahtu koju ćete koristiti za utrku preko oceana, utrkujući se protiv drugih bogataša koji također imaju jahte.

Koji je najskuplji sport na svijetu, a koji sportovi ga prate?

U prethodnom poglavlju smo objašnjavali koji je najskuplji sport na svijetu. To bi moglo biti utrkivanje jahtama jer notorna je činjenica koliko su jahte skupe. Ako ćemo ipak uzeti u obzir popularnije sportove koji zaista uživaju reputaciju sporta, Formula 1 će sigurno biti na vrhu liste. Izrada bolida za Formulu 1 je jako skupa. Osim plaćanja brojnih inženjera i tehničara, sami materijali i tehnologija koja se u tom postupku koriste iziskuju velike količine novaca. Ako vas pak ne zanima samo koji je najskuplji sport na svijetu, već i koji sportovi ga prate, ovdje ćemo navesti neke od njih. Naime, polo se smatra jednim od jako skupih sportova.

Osim što konji s pedigreom koštaju jako puno novaca, održavanje konja, veterinarski troškovi i sveukupna briga čini polo jako skupim sportom. Da ne spominjemo i potrebu najma arene s preprekama kao i prijevoz konja do mjesta natjecanja. Ipak, polo u nekim dijelovima svijeta ima veliku popularnost, stoga se ti troškovi veoma nadoknade.

Ako znamo koji je najskuplji sport na svijetu, tko su najbogatiji sportaši?

Postavlja se jedno zanimljivo pitanje koje glasi: prati li bogatstvo sportaša činjenicu da je određeni sport najskuplji na svijetu. U prethodnom smo poglavlju naveli koji je najskuplji sport na svijetu, i koji sportovi ga prate, a sada vrijedi istražiti jesu li najbogatiji sportaši upravo iz tih sportova. Odgovor je iznenađujuć: ne, nisu! Dugo vremena je za najbogatijeg sportaša slovio Tiger Woods, koji je golfer.

Mora se priznati da golf također spada u skupe sportove, ali nije na razini Formule 1 i Pola. Ipak, djelomično potvrđuje teoriju da skupi sportovi ipak prate činjenicu najbogatijih sportaša jer je Michael Schumacher, vozač Formule 1 neko vrijeme bio najbogatiji sportaš. Na trećem mjestu se može naći košarkaška legenda, Michael Jordan. Uzevši sve u obzir, možemo zaključiti da ako znamo koji je najskuplji sport na svijetu, to će nam olakšati zaključivanje o tome tko bi mogao biti najbogatiji sportaš na svijetu, ali taj podatak ne treba uvijek odgovarati našoj pretpostavci.

Tagovi: