Muž me ne poštuje

Ljubav i veze

Muž me ne poštuje

Muž me ne poštuje – koji su znakovi

Svaki brak ima svoje uspone i padove koji su sasvim normalni u bilo kojem međuljudskom odnosu. Održavanje doživotnog partnerstva s drugom osobom nije nimalo lako, a to posebice vrijedi ako ste primijetili da u braku fali poštovanja. Svaki brak se zasniva na međusobnoj ljubavi, povjerenju i poštovanju. Ako nešto od toga fali u braku i počnete razmišljati muž me ne poštuje, to je siguran znak da postoje neki problemi u odnosu koje bi trebalo riješiti. Nepoštovanje se može iskazati na različite načine i ne mora uopće biti toliko očito na prvu ruku.

Primjerice, možda vas muž nikada ne pita kakav vam je bio dan niti kako se osjećate. Općeniti manjak komunikacije u vezi može biti siguran ukazatelj na to da muž me ne poštuje. Ovo je definitivno nešto što se ne bi smjelo zanemariti jer ako prestanete komunicirati, odnos može ubrzo zahladiti, a to je najčešće početak kraja bilo kojeg odnosa.

Muž me ne poštuje – kako popraviti odnos

Ljubav je možda osnova svake veze ali bez međusobnog poštovanja je nemoguće održati dobar odnos. Bilo da oboje radite ili vi ostajete doma kako bi se brinuli za kućanstvo i djecu ako ih imate, ne bi smjeli nikada doći do toga da morate razmišljati muž me ne poštuje. Ovaj problem se često javlja upravo kada neki muževi smatraju da njihova supruga ništa ne radi kada je njen glavni posao briga o kućanstvu i djeci. Puno muškaraca nije ni najmanje svjesno da se tu radi o cjelodnevnom poslu od kojeg nema pravog odmora i nikako nije manje vrijedan od odlaska na posao u neku firmu.

Ako smatrate da muž me ne poštuje, posjednite ga i razgovarajte s njim. Dajte mu do znanja da vas njegovo ponašanje povrjeđuje i da ne želite da se to tako nastavi. Jasna komunikacija je ključna ako želite imati dobar odnos, nemojte pretpostaviti da će druga strana znati kako se osjećate ako to direktno ne kažete.

Muž me ne poštuje – kako održati dobar brak

Gotovo svaka veza počne kao zaljubljeni zanos pun strasti. To je svakako lijepo razdoblje ali brak je ponešto drugačiji. Naime, zaljubljenost je površna i koliko god intenzivna bila, ona će prije ili kasnije izblijediti. Ono što ju zamijeni je iskrena ljubav koja dolazi kada u potpunosti prihvaćate osobu s kojom ste u vezi, bez obzira na njihove mane.

Prava ljubav nastaje tek kada iskreno upoznate drugu osobu, a brak počiva na tome da s tom osobom skupa gradite život. Brak kao takav uvijek zahtjeva neke kompromise no ako vaš muž stalno želi da je sve samo po njegovom to je siguran znak da muž me ne poštuje. Ne dozvolite si takve situacije, iskažite svoje nezadovoljstvo i razgovorom dođite do rješenja za probleme koje vam oboje odgovara. Muž me ne poštuje može predstavljati ozbiljan problem u vezi, a jedini način za održati brak onda je kroz međusobnu komunikaciju ili uz traženje stručnog savjetnika za brak.

Tagovi: