Moderne kratke frizure za žene srednjih godina

Ljepota i zdravlje

Moderne kratke frizure za žene srednjih godina

Moderne kratke frizure za žene srednjih godina, odabir frizure

Ženske frizure, isto kao i moda su podložne trendovima. Nije svaka frizura koja naglašava lice dobra frizura, i to itekako shvaćaju mnogi frizeri koji nude moderne kratke frizure za žene srednjih godina. Svaka godina ima drugačiju „must have frizuru“, no što je nekako uvijek poželjno? Lijepa, duga i njegovana kosa je uvijek in, ali mnoge žene u srednjim godinama kao i sve češće djevojke žele nešto što je trendi, odvažno i chic i ne zahtijeva pretjeranu brigu. Stepenaste kratke frizure, asimetrične frizure, frizure za kratku kosu do ramena, kratke kovrčave frizure, kratke bob frizure, kratke frizure sa šiškama, sve su ovo frizure koje iz godine u godinu i dalje ostaju na top listama poželjnih frizura. Današnje moderne kratke frizure za žene srednjih godina baziraju se najčešće na popularnim asimetričnim frizurama poput Pixie cut, i vječno klasične bob frizure. Odabir frizure svakako postaje sve važnija stvar kako starimo, što ne znači da i dalje ne možemo zadržati određenu zaigranost. Od davnih vremena se vjerovalo kako se u kosi nalazi čovjekova snaga, što se može vidjeti iz raznih primjera ratnika koji su nosili dugu kosu. Naša kosa i frizura koju nosimo je na neki način naša kruna i završni dio našeg cjelokupnog stylinga i zato je izrazito važna. Frizurama mnogi naglašavaju osobnost, i isto tako je najčešće prva stvar koju netko primijeti na nama. Odabirom moderne kratke frizure može vas se staviti u kategoriju trendseterice, romantičarke, buntovnice, klasičarke itd.

Moderne kratke frizure za žene srednjih godina, frizure za kratku kosu

Davno iza nas su vremena kada je kratka kosa bila rezervirana samo za muškarce. Zašto su kratke frizure postale popularne kod žena? Kratka kosa logično zahtjeva mnogo manje truda kao i vremena oko održavanje i stiliziranja. Moderne kratke frizure za žene srednjih godina su se često vrtjele oko bezvremenskog boba, danas žene srednjih godina sve češće biraju popularni pixie cut, frizuru koju krasi asimetrično ošišana kosa. Pixie cut je idealna frizura za sve žene koje imaju srcolik i okrugli oblik lica. Najlakše ih je napraviti ako imate gustu kosu, tako će asimetrija šišanja biti više naglašena. Ako možda imate više izduženo lice, također možete birati asimetrični stil frizure, samo obratite pažnju da ste naprijed malo dulje ošišani a iza kraće. Kada kažemo bob frizura, ne mislimo samo na klasični bob koji je ravno ošišan do maksimalno dužine ramena. Bob danas postaje sve kraći i krasi ga naravno jednostavno održavanje, najčešće ga se ne treba ni fenirati, već ga se može stilizirati pomoću raznih ukosnica i rajfova. Bob je idealna kratka frizura za žene ovalnog lica. Moderne kratke frizure za žene srednjih godina su i kratke frizure sa šiškama, šiške se daju kombinirati na bilo koji stil kratke frizure, nebitno da li su ravno ošišane ili u curtain stilu sa strane lica. One manje odvažne žene danas biraju ipak kratku kosu do ramena, što znači postepeno ošišana kosa. Primjer ovakvih frizura možemo vidjeti na bob frizuri i lob frizuri.

Moderne kratke frizure za žene srednjih godina, zašto kratke frizure

Većina žena srednjih godina bira kratke frizure, zašto? S godinama se mijenja struktura kose, što dovodi do toga da nam frizure i boje kose koje smo prije nosili jednostavno više ne odgovaraju. Moderne kratke frizure za žene srednjih godina mogu biti različite i lijepe. Današnji trendovi se nikako ne drže starih i jednoličnih frizura koje samo naši frizeri mogu oblikovati, upravo zato su asimetrične i postepene frizure najbolji izbor za sve dame koje žele izgledati trendi bez previše muke. Važno je naglasiti kako ženama u srednjim godinama savršeno pristaju svjetlije nijanse kose poput plave, boje meda, bakrena, svijetlo smeđa. Moderne kratke frizure za žene srednjih godina nisu samo rezervirane za dame u godinama, kratke moderne frizure postaju sve popularnije i kod mlađih djevojaka radi njihove jednostavnosti. Ako vam je ovo primjerice prvi put da se odlučujete na kratku frizuru nakon što ste imali dugu kosu, najbolje je posavjetovati se s vašim frizerom kako bi vam pomogao naći najbolju frizuru koja odgovara vašem licu i tipu kose.

Tagovi: