Što je micelarna voda i koji je njen sastav

Ljepota i zdravlje

Što je micelarna voda i koji je njen sastav

Što je micelarna voda i zašto je posebna

Koža je najveći organ na ljudskom tijelu te je poželjno voditi adekvatnu brigu o njoj kako bi ostala zdrava i lijepa. Danas postoje mnogi proizvodi namijenjeni čišćenju i hidratizaciji kože, posebice ako se radi o koži na licu. Ako je i vas ikad zanimalo koje proizvode je najbolje koristiti zasigurno ste čuli za micelarnu vodu. No što je zapravo micelarna voda i zašto je baš ona dobar izbor za vašu kožu? Micelarna voda je proizvod koji služi za čišćenje lica te predstavlja idealan izbor za skidanje šminke. Ono što micelarnu vodu čini posebnom te ju razlikuje od običnog sapuna je njen sastav.

Naime, ova voda u sebi sadrži micele koje su tajna njenog čudotvornog djelovanja na kožu. Micele su sitne čestice koje na sebe upijaju čestice prljavštine, šminke, mrtve kože i druge tvari koje u sebi sadrže ulje. To ju čini idealnim izborom za efikasno i ugodno iskustvo čišćenja lica.

Što je micelarna voda i kako se koristi

Micelarna voda danas je dostupna u raznim oblicima te mnogi proizvođači imaju svoju verziju ovog proizvoda. Često nazivana čudotvornim proizvodom za čišćenje lica, micelarnu vodu danas se može nabaviti u bilo kojoj drogeriji ili većoj trgovini. Iako djeluje na sličan način kao i klasičan sapun, s micelarnom vodom možete znatno lakše očistiti svoje lice. Osim efekta čišćenja, također ima hidratantni učinak na kožu pa ćete se nakon primjene osjećati čišće, a koža će vam biti meka i podatna. Micelarna voda se lako koristit, a najpopularnija primjena je za skidanje šminke sa lica.

Sve što je potrebno je nanijeti malo tekućine na blazinicu te lagano proći po licu. Uskoro možete primijetiti da nema potrebe za previše trljanja jer i šminka i prljavština lako odlaze sa lica. Nakon što ste očistili lice, nema nikakve potrebe za dodatnim umivanjem ili ispiranjem običnom vodom jer vaše lice će se već osjećati osvježeno i čisto.

Što je micelarna voda i kome je sve namijenjena

Briga o svojoj koži nije vezana za vaš spol pa je stoga micelarna voda jednako prigodan proizvod i za muškarce i žene. Zdrava i njegovana koža svakome je privlačna stoga je dobra ideja voditi dobru brigu o njoj. Iako žene često koriste micelarnu vodu kao najpraktičniji proizvod za efikasno skidanje šminke, ona nikako nije ograničena samo na to.

Ovaj proizvod može se koristiti u bilo koje doba dana za čišćenje lica. Ima sličan učinak kao pranje lica sapunom no osim što efikasnije odstranjuje sve nečistoće, također hidratizira i umiruje vaše lice. Osim za skidanje šminke, preporučuje se korištenje micelarne vode nakon vježbanja radi njene sposobnosti da makne mrtve stanice kože i sve nečistoće koje su nastale znojenjem. Bilo da imate sušu ili masniju kožu, micelarna voda lako postaje sastavni dio vaše dnevne higijene jer je prigodna za svaki tip kože. Koristite ovaj proizvod svakodnevno kako bi i vi imali čistu, njegovanu i privlačnu kožu.

Tagovi: