Lupocet – što je i kako djeluje

Lupocet - što je i kako djeluje

Lupocet tablete

Za Lupocet tablete možemo reći kako su najpopularniji lijek i svakako lijek koji se najčešće koristi. Aktivna supstanca ili djelatna tvar u tabletama Lupoceta je paracetamol. Ostatak sastava čini mikrokristalna celuloza, koja je dodaje paracetamolu kao pomoćna tvar. Jedna tableta Lupoceta sadrži 500 miligrama aktivne tvari paracetamola, a mogu se kupiti pakiranja koja u sebi sadrže 10 ili 20 tableta. Lupocet tablete se izdaju bez recepta u ljekarnama, međutim to nipošto ne znači da su bezopasne u smislu da ih se može uzimati po želji i u nekontroliranim količinama.

Prije uzimanja ovog lijeka, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom. Kod upotrebe Lupoceta, kao i kod svakog drugog lijeka veoma je važno pročitati upute proizvođača o načinu konzumiranja, doziranju i nuspojavama. Ovaj lijek nikako ne uzimajte nakon isteka roka upotrebe, a čuvajte ga na temperaturi do 25 stupnjeva Celzijusa. Također, čuvajte ga izvan dohvata djece. Ove tablete se primarno primjenjuju za ublažavanje boli i snižavanje povišene tjelesne temperature.

Kada se primjenjuje Lupocet

Lupocet je jedan od najzastupljenijih lijekova i najkorištenijih lijekova u općoj populaciji, a koristi se pri različitim zdravstvenim tegobama. Ove tablete prvenstveno se uzimaju kod pojave povišene tjelesne temperature, kao i kod pojave boli na različitim mjestima na tijelu. Lijekove poput Lupoceta koristimo kod običnih prehlada i sličnih upalnih bolesti, kada reagiramo na tek primljeno cjepivo, kod glavobolje, zubobolje, mišićnih reuma i kod pojave bolova izazvanih ozljedama ili nakon operacija.

Mnoge žene ovaj lijek koriste kod neugodnih i jakih menstrualnih bolova, koji vrlo negativno utječu na sposobnosti i kvalitetu života kod žena. Lupocet tablete mogu uzimati ljudi svih dobnih skupina, međutim kod djece je veoma važno pravilno dozirati lijek. Odrasli i djeca starija od 12 godina u pravilu mogu uzimati 1 do 2 tablete Lupoceta, i to 3 do 4 puta dnevno. Treba poštovati i propisani vremenski razmak, pa se tablete moraju uzimati u vremenskim razmacima od 4 do 6 sati, ovisno o vašem zdravstvenom stanju.

Lupocet- na što pripaziti

Kako smo već naveli, Lupocet tablete su relativno sigurne za korištenje, međutim ipak treba biti oprezan kako se ne bi predozirali i izazvali neugodne nuspojave. Ovaj lijek može se koristiti bez liječničkog recepta, ali se ne preporučuje lijek uzimati dulje od 10 dana kada su u pitanju odrasli ili 3 dana ako je radi o djeci. Ako nakon 10 dana ne osjetite poboljšanje od korištenje Lupoceta, svakako se obratite svom liječniku. Ako se predozirate Lupocetom, možete osjetiti nuspojave u vidu opće slabosti, mučnine, bolova u trbuhu pa čak i oštećenja jetre i bubrega.

U slučaju da ste alergični na paracetamol ili primijetite alergijske reakcije nakon uzimanja Lupocet tableta, odmah prekinite sa terapijom i obratite se svom liječniku. Također, konzumiranje alkohola paralelno sa uzimanjem Lupoceta nije nikako poželjno jer može dovesti do problema sa jetrom. Ovaj lijek je najbolja opcija ako imate temperaturu i blaže zdravstvene probleme, a pogodan je i za djecu jer izaziva minimalne ili gotovo nikakve nuspojave.


Tagovi: