Lupocet trio kako se koristi

Lupocet trio kako se koristi

Što je Lupocet trio i za što se koristi?

Lupocet trio je lijek koji će se koristit za kratkotrajno ublažavanje simptoma koji nastaju uslijed prehlade, gripe ili zimnice. Smanjuje simptome poput blage i umjere boli, vrućice, začepljen nos i produktivniji kašalj. Lijek se primjenjuje isključivo samo kod odraslih, starijih i adolescenata koji su navršili 16 godina. Lupocet trio će se primjenjivati isključivo samo ako imate sve navedene simptome: Bol i vrućica, začepljen nos koji je vlažan, produktivan kašalj.

Potrebno je obratiti se liječniku ili svome ljekarniku ako se nećete osjećati bolje prilikom uzimanja lijeka ili ako vam lijek nije pomogao u roku od 3 dana nakon primjene. Isto tako, zatražite pomoć ukoliko je kašalj krenuo biti popraćen s vrućicom, ako vam je nastao osip na koži ili ako su prisutne glavobolje. Kako navedeni lijek djeluje? On se sastoji od sljedećih djelatnih tvari: Paracetamola koji se koristi protiv boli i povišene temperature, Fenilefrinklorid koji se bori protiv začepljenosti nosa i omogućava lakše disanje smanjenjem otečenosti nosa, Gvaifenezin koji otapa sluz i ublažava kašalj.

Kako će se koristiti Lupocet trio?

Prije nego krenete uzimati navedeni lijek potrebno je odraditi liječničko savjetovanje. Lijek nije primjeren za svakoga, stoga je poželjno da ste svjesni svih upozorenja i mjera opreza. Kako će se koristiti Lupocet trio? Lijek će se uzimati prema uputama koje ste dobili od strane liječnika, ljekarnika ili prema uputama koje dolaze s lijekom. Ukoliko niste sigurni u doze, posavjetujte se s ljekarnikom. Preporučene doze koje se nalaze u uputi o lijeku su: Odrasli, stariji bolesnici i adolescenti koji su napunili 16 godina i čija kilaža prelazi 50 kilograma uzimat će:

1 vrećicu svakih 4 do 6 sati ili prema potrebi. Unutar 24 sata ne smijete uzeti više od 3 vrećice. Razmak između doza mora biti minimalno 4 sata. Poželjno je koristiti najmanje određenu dozu za liječenje simptoma i poželjno je koristiti lijek što kraće. Lijek se ne smije uzimati dulje od 3 dana ili ako osjetite da on pogoršava vaše simptome. Preporučene doze se ne smiju prekoračiti! Kako se uzima Lupocet trio? Sadržaj iz vrećice ćete otopiti u šalici vruće vode do 250 ml. Sadržaj je potrebno promiješati dok se ne otopi. Otopina se mora malo ohladiti, zatim se ona može popiti. Djelovanje lijeka primijetit će se nakon prve upotrebe.

Da li Lupocet trio uzrokuje nuspojave?

Svi lijekovi mogu izazvati nuspojave prilikom svog korištenja. Lupocet trio može izazvati nuspojave, no one se neće pojaviti kod svake osobe koja ga konzumira. Potrebno je prestati s uzimanjem navedenog lijeka ako iskusite sljedeće nuspojave: Alergijske reakcije, osip na koži, ljuštenje kože i crvenilo, pojava modrica, žuta boja kože i očiju. Navedene nuspojave su iznimno rijetke, no ukoliko se pojave mogu biti po život opasne. Nuspojave koje se mogu pojaviti češće su: Bolovi i nelagoda u želucu, proljev i mučnina, glavobolja i omaglica, osjećaj lupanja srca, poremećaji spavanja, poteškoće u disanju, širenje zjenica, bolno uriniranje.

Ukoliko primijetite nuspojavu vezanu za lijek, tada ćete tražiti liječničko mišljenje. Kako se čuva Lupocet trio? Lijek je potrebno držati na sigurnom mjestu, podalje od znatiželjne djece. On mora biti u svom izvornom pakiranju u kojoj se nalazi i uputa o lijeku. Neiskorišteni lijek se može čuvati, no potrebno je obratiti pažnju na istek roka valjanosti. Nakon isteka roka lijek je najbolje baciti prema uputama ljekarnika kako ne bi zagadili okoliš.


Tagovi: