Ljubav na prvi pogled

Ljubav i veze

Ljubav na prvi pogled

Ljubav na prvi pogled, da li je moguća

Mnogima zvuči nerealno, ali ljubav na prvi pogled postoji i nije joj mjesto samo u romantičnim Hollywoodskim filmovima. Možete i ne morate vjerovati u ljubav koja se dogodi na prvi pogled, ali ona zasigurno postoji, i krije se u onom trenutku kada shvatimo da je ta jedna osoba posebnija od drugih. Ljubav na prvi pogled nije nešto što se mora definirati u vezu ili neki drugi odnos, može se raditi o malenom trenutku i susretu koji ćete zauvijek pamtiti jer upravo u tom malenom trenutku ste postali beznadni romantičar. Mali postotak ljudi može potvrditi da se ljubav može dogoditi na prvu, jer istina je da u današnjem svijetu rijetki pronađu onu pravu istinsku ljubav i to još na navedenom principu. Mnogi realisti tvrde kako je nemoguće zavoljeti nekoga na prvu bez pravilnog upoznavanja, no činjenica je da je dovoljno svega 5 minuta s nekim kako bi znali da li određenu osobu simpatizirate ili ne. Izgled, karizma, pokreti tijela i način govora, sve su ovo neki od faktora na koje mnogi obraćaju pažnju kada upoznaju osobu.

Ljubav na prvi pogled, da li se stvarno radi o ljubavi na prvi pogled

Postoje načini na koje možete otkriti da li je u pitanju ljubav na prvi pogled, kako? Kada vidite tu jednu određenu osobu koja vam je nevjerojatno draga vama se adrenalin povećava i osjetite one „leptiriće“ u trbuhu koji su zapravo samo nervoza. Ovo se događa samo kada vidite tu jednu osobu. Imate osjećaj da tu osobu poznajete godinama a ne samo određeno vrijeme, osjećaj povjerenja je jači nego kod drugih ljudi. Radi se o tipu osobe koji inače ne bi svrstali u „svoj tip“ osobe koje bi vas inače privukla, ali sada je to drugačije. Drugačije kako? Vidite ono nešto više, vidite osmijeh i primjećujete način govora i sve malene pokrete koje inače ne primjećujete i to vas oduševljava. Nakon druženja ne možete prestati razmišljati o toj osobi, ona vam ne izlazi iz glave jer ste oduševljeni. Dolazi do misli s vaše strane kako nikada niste susreli takvu osobu prije. Privlačnost nije samo na seksualnoj razini tj. na razini fizičkog izgleda, vas privlači ono što ta osoba nudi iznutra a to je šarm, smisao za humor, karakter i slično. Ljubav na prvi pogled nastaje onog trenutka kada primijetite da vas je osoba privukla svojom prirodnošću i jednostavnošću. Mnogi će tako reći da je to klasično zaljubljivanje, no razlike itekako postoje.

Ljubav na prvi pogled, filozofija oko ljubavi na prvi pogled

Ljubav je svakako najljepši osjećaj na cijelome svijetu. Ništa se ne može usporediti s osjećajem kada volite i kada ste voljeni. Iako danas postoje mnoga istraživanja koja tvrde da ne postoji ljubav na prvi pogled već samo privlačnost na prvi pogled koji dovodi do osjećaja zaljubljivanja, mnogi romantičari se ne slažu. Psihologija je tako dokazala da je ljubav na prvi pogled samo rezultat našeg podsvjesnog procesa eliminacije u kojem isključujemo one koji ne odgovaraju našim kriterijima koje tražimo u svom budućem partneru. Kada pronađemo osobu koja odgovara većini naših kriterija onda se uvjeravamo da je to ljubav. Razne teorije o ovoj tematici su svakako zanimljive, no nitko uistinu ne može odgovoriti da li postoji ljubav na prvu i kakav je to osjećaj, to ipak morate sami proživjeti i iskusiti. U današnjem svijetu ljubav je postala gotovo tabu tema, u svijetu gdje je sve lako dostupno emocije su nekako stavljene po strani i dobra stara romantika je postala samo tematika mnogih knjiga i filmova. Ljubav je oduvijek bila i zauvijek će biti osjećaj koji se samo da opisati najljepšim riječima, a nema ljepše nego kada se dogodi spontano i na prvi pogled.

Tagovi: