Lekadol (500, 1000 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lekadol (500, 1000 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lekadol je analgetik i antipiretik na bazi paracetamola

Bol je slabije ili jače izražena stalni pratilac ljudskog života i često je praćena grozničavim stanjima i povišenom temperaturom. Većina analgetika i antipiretika teško sjeda na želudac, kod dugotrajne upotrebe mogu oštetiti sluznicu želuca pa i izazvati unutarnje krvarenje koje se vidi u tragovima krvi u stolici. Lekadol je analgetik i antipiretik na bazi paracetamola koji ima slabe i rijetke nuspojave ili ih uopće nema pa je dragocjena pomoć u liječenju kronične boli i vrućice.

Lekadol je na tržištu prisutan u dozama 500 i 1000 mg, prvo pakiranje se preporučuje za slabije i srednje jake bolove, a za jače i jake bolove i visoke temperature se ipak primjenjuje ova druga, jača doza. Ako se držite uputa o lijeku i preporuka svog liječnika neće biti nikakvih nuspojava, jer je i najbezazleniji lijek potrebno pravilno uzimati. Isto tako je za optimalno djelovanje lijeka, važno uzeti ga na vrijeme, ne čekati da bol postane neizdrživa.

Lekadol 500mg koristite za blage i umjerene bolove

Sami najbolje osjećate s kojom razinom boli se morate nositi, no, nema potrebe uzimati preveliku dozu, ako za to nemate pravog razloga. Lekadol 500 mg koristite za blage i umjerene bolove, bilo da se radi o glavobolji, grlobolji, zubobolji, uhobolji, predmenstrualnim bolovima, muskulfiberu ili bolovima u mišićima druge vrste, blažim oblicima artritisa, bolovima od ozljeda ili udaraca ili bolovima nakon invazivnih bolničkih pretraga. Pomaže i kod kronične boli koja nije baš intenzivna, ali je stalno prisutna.

Lekadol u ovoj dozi je blag za želudac i idealan za snižavanje visoke temperature, a smiju ga koristiti čak i trudnice. Iskustva iz liječničke prakse izvješćuju da ga bez opasnosti smiju uzimati i osobe koje boluju od čira na želucu ili ulkusa. Osobe koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi ne smiju uzimati lijekove na bazi acetilenske kiseline jer im ona dodatno razrjeđuje krv, pa može doći do krvarenja, ali paracetamol im ne škodi pa je dobrodošla zamjena.

Lekadol 1000 mg je dvostruko jači i efikasniji

Djeca, starije osobe, trudnice i teži bolesnici čine osjetljivu skupinu, ali paracetamol mogu uzimati svi iz ove osjetljive skupine, s tim da se daje djeci od 12-te godine na dalje. Lekadol 1000 mg je dvostruko jači i efikasniji jer sadrži dvostruku dozu paracetamola, ali i dalje ga mogu uzimati i osobe koje boluju od čira na želucu ili dvanaestercu. Djeci ispod 12 godina nije preporučljiv, a za dvanaestogodišnjake starije maloljetnika je dovoljno pola tablete.

Lekadol nema štetnih interakcija sa drugim lijekovima ako ste u procesu nekog drugog liječenja ili su te interakcije slabije i rjeđe. Paracetamol obično svi dobro podnose, ali mali broj bolesnike može imati alergijsku reakciju i ne smije ga uzimati. Lijek se nabavlja bez recepta, uzima se po potrebi, u akutnim stanjima u razmacima od 4 - 6 sati, cijena je povoljna, a iskustva su vrlo pozitivna. Ovaj lijek protiv bolova smiju uzimati i dijabetičari jer ne sadrži saharozu.


Tagovi: