Lakozamid – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lakozamid - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Lakozamid i koje mu je djelovanje

Lakozamid je lijek koji sadrži sastojak Lakozamid kao što to i njegovo ime govori. To je lijek koji pripada određenoj skupini lijekova. Ta skupina su antiepileptički lijekovi i koriste se kod liječenja epilepsije.

Sa ovim lijekom se smanjuje broj napadaja kod osobe koja ima epileptičke napadaje. Lijek se koristi kod gotovo svih skupina ljudi, osim kod djece mlađe od 4 godine. Lijek se može koristiti sam a može se koristiti i u kombinaciji sa nekim drugim lijekovima. Ako stanje osobe zahtjeva još neki od lijekova to će liječnik svakako vidjeti i prepisati drugi lijek.

Lijek se nikako ne smije uzimati ako je osoba alergična na sastojke u lijeku. Ako osoba nije sigurna da li je alergična na sastojke mora obavezno pričati sa svojim liječnikom. Ne smije se također uzimati ako osoba ima oboljenje od poremećaja srčanih otkucaja. Ti poremećaji nazivaju se AV blok drugog i trećeg stupnja. Kod bilo kakvih nedoumica oko lijeka obavezno se morate obratiti liječniku.

Koje nuspojave Lakozamid može uzrokovati

Lakozamid kao i apsolutno svi drugi lijekovi može prouzročiti neke nuspojave. Nuspojave su međutim vrlo rijetke te se kod većine konzumatora lijeka ne manifestiraju. Neke od mogućih nuspojava na koje treba obratiti pažnju su iduće: Česte nuspojave koje se mogu osjetiti su omaglica i mučnina, dvoslika i glavobolja. Nuspojave koje se mogu osjetiti ali nisu toliko česte su iduće:

 • Problemi s ravnotežom, trnci, drhtanje, grčenje mišića, padavica i dobivanje modrica vrlo lako
 • Problemi prilikom razmišljanja, problemi sa pamćenjem, krivi odabir ili nemogućnost odabira riječi i smetenost
 • Osjećaj vrtoglavice i osjećaj opijenosti
 • Zatvor, povraćanje, suha usta, nadutost u želudcu, nadutost u crijevima, razne probavne poteškoće i proljev
 • Kratki trzaji pojedinog mišića i kratki trzaji skupine mišića
 • Problemi prilikom hodanja i koordinacije pokreta
 • Osip popraćen svrbežom
 • Slabost, pospanost i veliki umor
 • Šumovi u ušima poput zviždanja, zvonjave i zujanja
 • Poremećaj pažnje
 • Velike poteškoće kod izgovora riječi
 • Smanjenost osjećanja i smanjenost osjetljivost
 • Zamućen vid

Ovo su sve nuspojave koje uzrokuje Lakozamid i vrlo je važno obratiti se svome liječniku ako primijetite neke od ovih navedenih nuspojava.

Koliko Lakozamid košta i kakva su iskustva

Lakozamid košta 40 do 900 kuna (5 - 120 eura), ovisno o pakiranju i jačini lijeka. Recenzije za Lakozamid su uglavnom odlične. Iskustva su kod velikog broja ljudi vrlo pozitivna, bez znatno loših komentara od strane korisnika. Veliki minus to što postoje nuspojave koje se također mogu manifestirati prilikom konzumacije lijeka.

Vrlo je bitno konzumirati ga po uputstvima koja se nalaze unutar kutije u kojoj se lijek nalazi ili po tome što su vam rekli vaš liječnik ili ljekarnik. Lijek je vrlo važno čuvati po uputstvima te postupati s njima točno onako kako je tamo navedeno kako se ne bi desile neočekivane stvari zbog greške korisnika.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Lijek nije samo učinkovit i djelotvoran nego je i poprilično brz kod rješavanja tegoba ili simptoma koje bolest uzrokuje. Vrlo je važno napisati kako negativnih recenzija gotovo i nema, a ocjena od korisnika je gotovo odlična.


Tagovi: