Kreditni kalkulator

Financije

Kreditni kalkulator

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:45
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kreditni kalkulator namjena

Kreditni kalkulator je prvenstveno alat koji nam služi da okvirno možemo dobiti informaciju o uvjetima kreditiranja iznosa kredita koji nam je potreban. Danas se na internetskim stranicama može pronaći kreditnih kalkulatora na stranicama svake banke, ali i stranicama tvrtki koje se bave davanjem pozajmica.

Kreditni kalkulator kod korištenja treba ispuniti podacima o iznosu kredita, željenom roku otplate. Velika većina kreditnih kalkulatora banaka on line ima utvrđenu kamatnu stopu, međutim možete naići i na kreditne kalkulatore gdje uz iznos i rok otplate, kao uvjet za kredit treba upisati i kamatnu stopu. To su univerzalni kalkulatori kredita koje možete koristiti neovisno o instituciji od koje ćete uzeti kredit.

Osnovna namjena kreditnih kalkulatora je da nam daje informaciju o iznosu anuiteta, bez obzira želimo li mjesečnu, kvartalnu ili godišnju otplatu anuiteta. Način korištenja je vrlo jednostavan i možete se poigrati raznim varijantama uvjeta, jer na visinu konačnog iznosa koji ćete otplatiti ne utječe samo kamatna stopa nego i duljina trajanja otplate kredita. Što je dulji rok otplate kredita iznos otplaćene kamate je viši.

Kreditni kalkulator vrste

Kreditni kalkulator koji možete pronaći on line može se razlikovati ovisno da li koristite kalkulator određene banke ili koristite univerzalni kalkulator kredita. Njihova namjena je ista, izračun iznosa anuiteta ovisno o uvjetima.

Međutim, postoje i kreditni kalkulatori koji vam neće odmah dati informaciju nego će vas tražiti vašu e-mail adresu na koju će vam poslati izračun, ali tu postoji mogućnost dodatnih pitanja. Na taj način banke ili tvrtke vam pristupaju individualno i na jedan indirektan način ostvaruju prvi kontakt sa vama kao potencijalnom klijentu. Možda će vas upravo ovakav pristup zainteresirati jer će vam ponuditi neke uvjete koje možda ne biste ostvarili ili možete dobiti dodatne informacije koje niste pronašli na web stranici.

Kod kredita stvari mogu biti vrlo jednostavne kao što to kreditni kalkulator prikazuje, međutim kod većih iznosa ili duljih rokova otplate banke vas mogu tražiti i neke dodatne stvari koje nećete znati da postoje kao prednost, a nisu navedene kod korištenja kreditnih kalkulatora.

Kreditni kalkulator informacije o uvjetima

Svaki kreditni kalkulator će vam dati osnovne informacije koje vas zanimaju. Nakon što upišete željeni iznos kredita i planirani rok otplate, eventualno kamatnu stopu kao uvjeti kredita, dobit ćete informaciju o iznosu anuiteta, ukupnom iznosu kamata koje ćete kroz godine otplatiti, te proporcionalno tome koliki je ukupan iznos za otplatu, glavnica sa kamatama.

Uvjeti kredita kao što su vaša kreditna sposobnost nije uključena u veliku većinu za kreditni kalkulator, a upravo kreditna sposobnost uvelike utječe na uvjete kreditiranja. Kreditni kalkulatori vam mogu poslužiti kao prva informacija i uvjetima koje možete dobiti kod bankovne institucije ili tvrtke za pozajmice. Prije nego se direktno obratite banci ili tvrtkama za pozajmice koristite tu mogućnost pomoću kreditnog kalkulatora bez obzira što nisu uključeni svi uvjeti kredita.

Prva informacija svakako ima svoju važnost jer vam je to osnova za daljnje informiranje kad se odlučite na izbor od dvije ili više banke kojima ćete se obratiti za upit o kreditu. Usporedite dobivene informacije i svakako ćete lakše donijeti odluku o kreditu.

Tagovi: