Krediti za umirovljenike

Financije

Krediti za umirovljenike

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti za umirovljenike

Krediti za umirovljenike su namijenjeni osobama koje su u mirovini i nisu više u radnom odnosu. Starija populacija, odnosno stariji od 65 godina starosti pripadaju kategoriji umirovljenika. S obzirom da su mirovine u velikoj većini male umirovljenici se mogu naći u situaciji kada im izvanredni troškovi mogu prouzročiti financijski nemoguće situacije.

Izvanredni troškovi poput kvara automobila, ili nekog kućnog uređaja, pa čak i želja za nekim putovanjem koji si ne mogu priuštiti od redovnih primanja mirovine potencirat će umirovljenika da istraži mogućnost dizanja kredita. No, nerijetko umirovljenici se mogu odlučiti i na dizanje kredita za podmirivanje esencijalnih životnih potreba.

U velikoj većini krediti za umirovljenike imaju određena ograničenja kao što su iznos i rok otplate, no međutim to uvelike ovisi o godinama starosti i prvenstveno o kreditnoj sposobnosti umirovljenika. Kreditna sposobnost umirovljenika utjecat će na uvjete kreditiranja poput traženja nekog osiguranja plaćanja ili sudjelovanje jamaca ili sudužnika u procesu odobravanja kod kredita za umirovljenike.

Krediti za umirovljenike kako do njih

Danas krediti za umirovljenike se nalaze u ponudi svih banaka, jer umirovljenici su redovni platiše svjesni da ukoliko ne otplaćuju kredit redovito instrumenti osiguranja kredita će biti vrlo brzo pokrenuti.

Umirovljenici se mogu obratiti u svoju matičnu banku, ali i u neku drugu banku kako bi se informirali koliki iznos kredita mogu dobiti, na koji rok otplate, sa kolikim kamatama, te uz koje uvjete osiguranja kreditiranja. Neke banke odobravaju kredite umirovljenicima do 78 godina starosti, međutim ima i banaka koje odobravaju kredite do 84 godine starosti. Iako prema Ustavu svaka dobna skupina ima zagarantiranu ravnopravnost neke su bankovne institucije uvele tu dobnu granicu. Zakonski gledajući, čak da umirovljenik ne doživi otplatu svog kredita ako i nema osiguranja naplate kredita, zakonski nasljednici preuzimaju kako nasljeđe imovine tako i nasljeđe dugova, u ovom slučaju kredita.

Osim kod banaka, umirovljenici se za realizaciju kredita koji im je potreban mogu obratiti tvrtkama koje se bave davanjem pozajmica i gotovinskih kredita. Krediti za umirovljenike koji će biti odobreni od strane takvih tvrtki imaju slične uvjete kao i banke, pa je svakako dobro prije dizanja kredita istražiti nekoliko ponuda koje su na tržištu.

Krediti za umirovljenike uvjeti kreditiranja

Krediti za umirovljenike su vrlo slični kreditima kao i za druge dobne skupine, zaposlene i nezaposlene, prvenstveno su uvjetovane kreditnom sposobnosti umirovljenika. Kreditnu sposobnost umirovljenika određuje visina mirovine koju umirovljenik prima. Bez obzira da li će umirovljenik dizati kredit u svojoj matičnoj banci gdje prima mirovinu ili kod neke druge banke uvijek će se gledati visina mirovine, kreditna zaduženost ukoliko umirovljenik ima još neki kredit, te kreditni limiti po kreditnim karticama kojima se umirovljenik služi.

Krediti za umirovljenike se odobravaju umirovljenicima koji su rezidenti Hrvatske, pa je to još jedan važan uvjet koji treba biti zadovoljen. Strani državljani bez obzira na dobnu skupinu teško mogu dobiti kredite od lokalnih banaka.

Iznos kredita i rok otplate ovisi o potrebi umirovljenika i njegovoj individualnoj kreditnoj sposobnosti. Uglavnom se iznosi ovih kredita kreću od 1000 do 75000 kuna jer su to zapravo vrsta gotovinskih kredita bez posebne namjene. Vrlo je slično i za ostale dobne skupine u skladu sa njihovom kreditnom sposobnosti. Jednako tako su i određene kamatne stope, koje nisu vezane uz dobnu skupinu nego tržišna kretanja, 5% do 7% ovisno radi li se o fiksnim ili varijabilnim kamatama. Osiguranja naplate su individualan uvjet koji ovisi o kreditnoj sposobnosti umirovljenika.

Tagovi: