Koliko košta procjena nekretnine

Financije

Koliko košta procjena nekretnine

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:54
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko košta procjena nekretnine i koliko traje?

Kada prodajemo odnosno kupujemo nekretninu, uvijek se negdje postavlja to pitanje koliko ova nekretnina doista vrijedi? Cijene su obično drukčije kada je u pitanju ono što ponudi prodavatelj nekretnine i ono što odredi stručnjak. Procijeniti nekretninu nije jednostavan posao i za njega obično treba dočekati izvještaj koji se čeka do 7 dana.

Procjenitelji osim što moraju pomno pregledati nekretninu, moraju pregledati i njene papire, zatim završiti procjenu obzirom na to gdje se nalazi nekretnina. Na cijenu nekretnine utječe baš jako puno parametara i upravo zato se ta procjena čeka, ukoliko se za nju odlučite. Koliko košta procjena nekretnine? Komercijalne kompanije naplaćuju ovu uslugu u prosjeku 1.500,00 kn, a cijene su veće odnosno manje ovisno tražite li u većim ili manjim gradovima. Koliko košta procjena nekretnine također ponekad ovisi o tipu nekretnine. Procjena može trajati par dana, a nekada se čeka i punih tjedan dana. Ne postoji standard koliko se čeka na procjenu stoga to ostaje na dogovoru između Vas i procjenitelja.

Koliko košta procjena nekretnine? Što se sve pregledava tokom procjene?

Kada se obavlja procjena nekretnine, postoji niz parametara koji će utjecati na konačnu procjenu. Neki od njih su Vam već poznati: kakvo je stanje nekretnine? Jeli nekretnina stara? Kada je izgrađena zgrada odnosno kuća? U kakvom su stanju osnovni sustavi u kućanstvu (voda, struja, grijanje, izolacija)? Bitan je i materijal od kojeg je izgrađena kuća odnosno zgrada.

Neki procjenitelji poseban napor ulažu u pregled papira od nekretnine. Koliko košta procjena nekretnine ovisit će o tome koga ćete zaposliti jer ako tražite vrlo jeftinu procjenu, nađite nekoga tko se razumije u posao, ali nema razloga naplatiti to masno. Možete i sami potražiti sve dijelove procjene nekretnine pa ju obaviti sami, no to ćete napraviti amaterski, a možda i pogriješiti. Koliko košta procjena nekretnine? Uobičajena cijena ne ide ispod 200 eura stoga budite spremni platiti procjenu. Ipak, radi procjena moći ćete uštedjeti puno više ukoliko se pokaže da kuća koju kupujete uopće ne vrijedi toliko. Na kraju je izbor na Vama!

Koliko košta procjena nekretnine? Što je s položajem nekretnine?

Zadnji dio procjene nekretnine tiče se njenog položaja. Sasvim je jasno da jedna vila ne može vrijediti jednako ako je negdje udaljena u osami ili ako se nalazi u predgrađu velegrada. Položaj nekretnina utječe na njihovu cijenu, a bitni su putevi koji vode do mjesta gdje je nekretnina, razne usluge koje se mogu dobiti u blizini (javni prijevoz, benzinska postaja, dućan, crkva, škola, vrtić) i naravno ekonomija u zadanom području.

Koliko košta procjena nekretnine ne uključuje i to gdje se ona nalazi, već je pitanje samo koja agencija to obavlja. Procjenu je najbolje obaviti prije same prodaje odnosno kupnje kako bismo se opskrbili potrebnim znanjem koje nam je potrebno za eventualne pregovore oko cijene. Koliko košta procjena nekretnine? Ta cijena je zanemariva kada vidite koliko potencijalno možete uštedjeti pri kupnji odnosno prodaji nekretnine. Iskoristite pogodnost procjene i uvijek ju obavite pa ćete tako imati bolje prilike dok prodajete odnosno kupujete nekretninu.

Tagovi: