Koliko košta električni romobil

Tech

Koliko košta električni romobil

Koliko košta električni romobil? Gdje nabaviti najbolji omjer kvalitete i cijene?

Kupnja novog prijevoznog sredstva obično znači kupovina automobila ili bicikla. Na kupovinu takvih uglavnom potrošimo sate, dane i tjedne kako bismo se odlučili za najboljeg. Slična je situacija i s električnim romobilima, koji postaju sve popularniji u svijetu pa tako i kod nas. Električni romobili predstavljaju odličan izbor za gradsku populaciju koja treba na dnevnoj bazi putovati gradom. Za razliku od automobila, električni romobil ne košta toliko puno, ne zagađuje okoliš i puno ga je lakše održavati i parkirati. Za razliku od bicikla, električni romobil neće nas umoriti niti je neudoban za sjedenje.

No koliko košta električni romobil? Mnogi misle kako je ta tehnologija previše nova da bi cijena bila pristupačna, no ustvari danas možete električne romobile pronaći i za manje od 300 eura. Dalje sve ovisi o Vašim željama i što točno očekujete od svog romobila. Koliko košta električni romobil ovisit će u kojem gradu živite, gdje radite i koliko Vam treba do posla i koliko često ga namjeravate koristiti. Pa krenimo:

Koliko košta električni romobil? Koji uzeti ukoliko ću ga povremeno koristiti?

Ukoliko nemate iskustva s romobilima, niste stvorili naviku odlaženja na posao ili negdje drugdje vlastitim prijevoznim sredstvom ili niste biciklist, preporučujemo Vam da uzmete romobil srednje klase. Zašto srednje? Vrlo kvalitetni električni romobili namijenjeni su iskusnim vozačima i onima koji ih koriste svakodnevno – oni su kvalitetniji i mogu izdržati učestalo korištenje godinama dok su srednjoklasni namijenjeni rekreativcima. Koliko košta električni romobil takvog tipa?

Takav romobil pronaći ćete već za 2000 kn i s njim ćete se vidjeti kako se putuje na posao i odlazi na kave na drugi dio grada. Električni romobili namijenjeni su ljudima koji žive u gradovima – ukoliko živite u većem gradu i trebate prijeći preko 15 km da biste došli do željene lokacija, onda će cijena biti svakako veća. No ukoliko je u pitanju vožnja kroz kvart ili dva, počnite s jeftinijim romobilom ukoliko Vam je to prvi. Koliko košta električni romobil? Skupi romobili počinju s 300-500 eura pa na više.

Koliko košta električni romobil? Kada se treba odlučiti na skuplji romobil?

Dakle, skuplji i kvalitetniji romobili koji koštaju preko 300-500 eura namijenjeni su onima koji će ih koristiti učestalo i koji prevaljuju veći put od 15 km. 15 km je odokativna procjena jer danas je lako pronaći romobile koji su za 20 km, 10 km, 30 km itd. Osim njihovog dosega, romobili također dolaze s različitom dodatnom opremom koja opet košta. Na kraju sve ovisi o tome što je Vama potrebno i koliko guštate u električnim romobilima? Koliko košta električni romobil? Odgovor je malo ukoliko od njega očekujete da se tek povremeno na njemu provozate do Jaruna.

U Hrvatskoj su električni romobili popularniji u Zagrebu i Varaždinu nego primjerice u Rijeci gdje strmovit krajolik ne ostavlja puno mogućnosti za bicikle i romobile. Koliko košta električni romobil je pitanje koje si postavljate nakon što shvatite po kakvim predjelima se njime mislite voziti. To ne znači da u takvim gradovima ne možete voziti romobil, već samo da ćete za te vožnje trebati skuplje i kvalitetnije prijevozno sredstvo.

Tagovi: