Koliko često ići u solarij

Koliko često ići u solarij

Koliko često ići u solarij ovisi o vašem tipu kože

Štetnost ultra ljubičastih zraka i rak kože, naročito pojava melanoma su dobro istraženi. Tamnjenje na suncu ili u solariju je trend, no trebate li ići u solarij određujete sami, na vlastitu odgovornost. Koliko često ići u solarij ovisi o vašem tipu kože, pa prije odlaska u solarij provjerite koji tip kože imate, blijedo ružičasti (najosjetljiviji tip), svijetli tip kože (vrlo osjetljiv), nešto tamniji tip kože ( oprezno korištenje solarija) i tamni tip kože (najotporniji tip).

Koliko god robovali trendovima, svjetlo ružičastu kožu, koja je često posuta manje ili više posuta pjegicama, bi trebali izlagati UV zrakama u solariju. Svijetli tipovi kože trebaju ograničiti solarij na svaki drugi dan po 5 minuta, s vremenom mogu povećati vrijeme na maksimalnih 12 minuta. Nešto tamniju kožu u solariju izlažite 7 do 8, maksimalno 10 minuta, do željene tamne razine, a onda smanjite na 2 minute dnevno. Koliko često ići u solarij tip tamne kože, 1 do 2 puta tjedno, 6 do 7 minuta.

Koliko često ići u solarij i tko ne smije koristiti solarij

Zakon je, u većini država, ograničio korištenje solarija samo na punoljetne osobe, samo u rijetkim zemljama je dopušteno koristiti solarij od 16-te godine na dalje. Koliko često ići u solarij i tko ne smije koristiti solarij, pa svakako osobe koje se ne smiju sunčati, ne bi smjeli koristiti ni solarij, jer ako izgorite ili po-flekavite na suncu, isto ćete doživjeti i u solariju. Osobe koje imaju puno madeža po tijelu također trebaju izbjegavati i sunce i solarij.

Ako obiteljska povijest bilježi bolesti od raka, ne samo raka kože, ali naročito raka kože, ne trebaju ni pomišljati na solarij. Koliko često ići u solarij ako imate kožne alergije, ekceme ili druge kožne anomalije, jasno vam je da solarij nije za vas. Ako zbog nekih drugih bolesti uzimate lijekove koji mogu povećati vašu osjetljivost na UV zračenja, zaboravite solarij. Ni klaustrofobične osobe ne bi smjele koristiti solarij, jer napadaj panike se uz ostale simptome manifestira i na koži.

Koliko često ići u solarij i dodatne mjere opreza

Ako ste nestrpljivi i ne možete dočekati ljeto, sunce i prirodno tamnjenje, ako je solarij vaš ultimativni izbor jer želite izgledati preplanulo bez obzira na doba godine, koristite zaštitna sredstva protiv UV zračenja i u solariju. Koliko često ići u solarij i dodatne mjere opreza, nikako ne nanosite parfem na kožu prije odlaska u solarij. Vrijeme u solariju povećavate postepeno, kada već postignete tamnu podlogu. Nakon korištenja solarija pijte dovoljno tekućine, jer isušena koža može dovesti do dehidracije.

Ako želite bolje i ujednačenije potamniti, prije odlaska u solarij odstranite mrtve stanice s vaše kože jednim kompletnim pilingom tijela. Koliko često ići u solarij, svakako ne prečesti, jer ako ste svijetle puti možete imati neželjene efekte, a ako ste tamne puti, nije vam ni potrebno. Nikako se ne tuširajte odmah nakon solarija, neka se vaša koža "odmori" barem dva sata prije tuširanja, a nakon tuša se obavezno namažite losionom ili mlijekom za tijelo.


Tagovi: