Koji mobitel kupiti

Tech

Koji mobitel kupiti

Koji mobitel kupiti za sebe?

Današnja industrija mobitela je zaista ogromna. Kompanije poput Samsunga ili Applea danas drže masno bogatstvo, a sve zahvaljujući postojećem trendu koji kaže da moraš za sve imati mobitel. Ne možemo baš kriviti taj trend: mobiteli ne služe samo za pričanje i slanje poruka, već preko njega plaćamo svoje računa, naručujemo hranu i odjeću s interneta, surfamo netom, gledamo videe, slušamo muziku, igramo igrice i još 100 različitih stvari.

Koji mobitel kupiti ako svi mogu sve? Premda svaki mobitel doista može sve, koji mobitel kupiti ovisit će najviše o Vašem budžetu. Kupovina novog novcatog mobitela iz dućana bit će vrlo skupa, no ako volite najnoviju tehnologiju i ne želite čekati godinu dana da se cijena tog mobitela prepolovi, onda slobodno dajte. Novi mobiteli zaista jesu produkt zadnjih novih tehnologija i vrlo su privlačni. Ukoliko razmišljate više ekonomično, potražite mobitel na oglasima gdje se često prodaju kompletno novi, no uz značajno niže cijene.

Koji mobitel kupiti kada imam dovoljno novaca?

Ukoliko imate rezerviranih barem 500-700 eura za mobitel, Vaša potraga ne bi trebala biti duga. Prvo što ćete napraviti je pogledati da li Vaš telekomunikacijski operater nudi opciju produljenja ugovora uz novi mobitel. Operateri često daju vrlo friške modele koji su stari tek godinu ili dvije dana, a cijena takvih mobitela se u tom slučaju smanjuje i moći ćete doći do mobitela kojeg ste htjeli uz nešto manju cijenu. Osim toga, treba svakako pregledati oglase na internetu gdje se novi novcati mobiteli iz dana u dan prodaju po još pristupačnijim cijenama.

5000 kn je danas sasvim osrednja vrijednost za mobitele i nemojte misliti da s 500-700 eura možete kupiti bilo koji telefon. Ipak, ovo je dovoljan budžet da pronađete čak i najpopularnije brendove po toj cijeni. Potrebno je samo dosta kopati kako biste našli pravu cijenu. Koji mobitel kupiti ovisit će isključivo o Vašim preferencama. Neki mobiteli više ulažu u kamere, drugi u software. Koji mobitel kupiti po tim parametrima? Teško je odgovoriti kada ima toliko brendova koji danas drže kvalitetu.

Koji mobitel kupiti kada mi je budžet ograničen?

Za one koji ne mogu izdvojiti barem 5000 kn za mobitel, opcije postaju malo limitiranije. Prvo, mobitel možete i dalje uzeti preko svog telekomunikacijskog operatera, no tražite plaćanje u ratama. Na taj način moći ćete si priuštiti bilo koji mobitel bez ikakvih problema. Novi Samsungov mobitel košta preko 1000 eura, no ako to podijelite kroz godinu dana, svaki mobitel je priuštiv. Osim toga, s manjim budžetom morat ćete se maknuti od poznatih brendova i probati s onima malo manje poznatima. Neki od njih doista su kvalitetni, dok su drugi izrazito jeftini, no telefoni neće raditi više nakon dvije godine.

Najbolja zlatna sredina je vjerojatno Xiaomi koji je poznat po kvaliteti i pristupačnoj cijeni. Ova kompanija sve više se približila poznatim gigantima i sada proizvodi mobitele koji mogu parirati takvima po svim parametrima. Ne možemo Vam reći točno koji mobitel kupiti – za tako nešto morate obaviti samostalno pretragu i uspoređivati trenutne cijene u slobodnoj prodaji i kod telekomunikacijskog operatera. Osim ako Vas ne zanima cijena i samo želite funkcionalni mobitel, onda koji mobitel kupiti ovisi isključivo o tome kako Vam se dopada. Sretno u potrazi i znajte da je uvijek bolje kupiti model koji je star godinu ili dvije nego se odlučiti za najnoviji čija je cijena uglavnom uvjetovana datumom izlaska mobitela na tržište.

Tagovi: