Koji je najbolji glukozamin

Koji je najbolji glukozamin

Koji je najbolji glukozamin - što je glukozamin

Glukozamin je sastav svih naših tjelesnih tkiva koje ih gradi i čuva, te je jako bitan za vezivna tkiva. Glukozamin sudjeluje u gradnji i održavanja zdravlja hrskavice, koja povezuje kosti i pridonosi pravilnom radu i funkciji te cjelokupnom zdravlju zglobova i kostiju. Sa starenjem hrskavica slabi što onda posljedično dovodi do oštećenja zglobova. To se događa zato jer glukozamin prirodno sintetizira u organizmu, i zbog toga mnogobrojni sportaši kao i ljudi starije životne dobi koriste suplemente kako bi izbjegli ovaj slučaj te moguće ozljede zglobova i hrskavice te pojavu artritisa.

Svakodnevna konzumacija suplemenata glukozamina vam može pomoći kod povećanja razine glukozamina i kako biste smanjili šanse razvoja osteoartritisa u boli u zglobovima. Koji je najbolji glukozamin ovisi o tome koje ste dobi i kakav životni stil vodite. U nastavku ćemo vam zato reći više o tome koji je najbolji glukozamin za uzimati te gdje ga sve možete pronaći i zašto je bitan.

Koji je najbolji glukozamin - zašto je potreban

Koji je najbolji glukozamin je onaj koji možete prirodno dobiti iz namirnica, no ne postoji određena namirnica koja je bogata s time, ali ga možete pronaći u malim količinama u nekim gljivama, školjkama, moždini i životinjskim kostima. Također, možete ga pronaći u ljušturama morskih životinja, te ga tako možete unijeti u svoje tijelo kroz konzumaciju juhe od rakova ili školjki. Stoga koji je najbolji glukozamin za uzimati vam je kroz uzimanje suplemenata glukozamina, koji je dostupan osim u tabletama i u kremama. Na taj način jedino možete zadovoljiti dnevnu potrebu za glukozaminom i održati zdravlje hrskavice i zglobova.

Obično se uzima 1 i pol grama glukozamina dnevno i ta vam količina može pomoći kod smanjenja upalnih procesa u tijelu, očuvanje zdravlje zglobova, smanjenje boli zgloba i njegovog utrnuća, i pomaže u izgradnji koštanog i vezivnog tkiva nakon prijeloma i ozljeda. No, dobro je da se i posavjetujete s doktorom koliko biste trebali unijeti glukozamina.

Koji je najbolji glukozamin - gdje ga možete nabaviti

Postoje nekoliko vrsti glukozamina, a mi ćemo vam reći koji je najbolji glukozamin za vas ovisno o raznim čimbenicima. Glukozamin hidroklorid se unosi oralno, no nije previše učinkovit kod smanjenja boli i artritisa. Glukozamin sulfat je sastavnindio tekućine hrskavice, te se zato uzima jer pomaže kod olakšanja kretanja i smanjenja opterećenja zglobova.

Glukozamin i kondroitin su također sastavni dijelovi hrskavice, te se zato uzima jer pomaže kod liječenja osteoatrititisa, a kondroitin se može pronaći u hrskavici morskog psa i u goveđem mesu. Glukozamin kao dodatak prehrani se može kupiti u obliku gela, tableta i flastera. Koji je najbolji glukozamin dodatak prehrani ovisi o tome koji je vaš krajnji cilj. Gel se koristi kod njege zglobova i mišića, dok se tablete koriste kako biste održali normalnu funkciju i zdravlje zglobova, kosti i hrskavice. Ove proizvode možete lako pronaći za kupiti u ljekarni kao i u provjerenim online trgovinama po dobrim cijenama te vam za njih ne bude trebao recept od doktora.


Tagovi: