Koji bicikl kupiti

Koji bicikl kupiti

Koji bicikl kupiti i kako odabrati onaj pravi?

Baš kao i kada kupujemo aute, mobitele i odjeću, bicikl isto kupujemo ovisno o tome za što nam je potreban. Ako Vam ne treba mobitel radi slikanja, onda vjerojatno ne bacate tisuće eura na mobitel koji ćete ionako promijeniti u idućih tri godine. Isto je s biciklima - koji bicikl kupiti ovisit će o tome za što Vam treba. Oni koji žele bicikl s kojim će se moći svakodnevno voziti na posao ne biraju iste bicikle kao i oni koji sa svojim vole voziti u prirodi. Bicikli također imaju svoju zasebnu terminologiju i laik neće znat samo čitajući natpise na biciklima ili dok pretražuje online. Srećom, ovdje ćemo Vam malo demistificirati bicikle, njihove tipove i pomoći Vam odabrati onaj koji Vi želite. Ovdje nećemo puno govoriti o cijenama jer za svaki tip bicikla postoje oni skuplji i kvalitetniji te oni jeftiniji i manje kvalitetni. Koji bicikl kupiti ovisi o tome za što Vam treba.

Koji bicikl kupiti? Za što mi treba bicikl?

Krenimo s električnim biciklima - ovaj tip bicikala namijenjen je ljudima kojima je primarni cilj s biciklom da ga/ju negdje doveze. Savršen za one koji koriste bicikl da bi stigli na posao, oni koji žive u predgrađu i žele na brzi način stići do centra grada ili oni kojima je potreban za obavljanje drugih poslova i ne žele se umoriti. Električni bicikli neće od Vas tražiti velike napore stoga ćete s njim moći stići na posao a da niste obliveni znojem i zadihani. Koji bicikl kupiti kada su u pitanju električni bicikli? Istražite kataloge proizvođača te se upoznajte s cijenama i opremom koja dolazi uz bicikl. Oni koji ipak žele osjetiti rad dok voze bicikl biraju cestovni bicikl. Ovaj bicikl je namijenjen onima koji bicikliraju u gradu i pod kvalitetnim podlogama. Opremljen je laganim i brzim gumama te nije dobar za vožnju makadamom i pod sličnim podlogama. Koji bicikl kupiti ovisi jako o tome planirate li ga voziti u gradu ili van gradova.

Koji bicikl kupiti ako vozim van gradova?

Dakle, električni i cestovni bicikli namijenjeni su vozačima u gradovima. Koji bicikl kupiti ako planirate njime voziti i po drugim površinama osim po cesti? MTB bicikli ovdje su odličan izbor. MTB je kratica za Mountain bike, a u pitanju su bicikli opremljeni za najteže uvjete. Planirate biciklom ovog ljeta do mora ili do Plitvica? Onda definitivno trebate MTB. MTB bicikli također se dalje dijele na one s prednjim amortizerom (Hardtail) i na one s prednjim i stražnjim amortizerom (Fullsuspension). Birajte Fullsuspension ukoliko Vam treba bicikl za najteže uvjete, a Hardtail ukoliko su Vaše vozačke ture van gradova ipak malo manje zahtjevne. Koji bicikl kupiti? Ako još uvijek niste pronašli tip bicikla za sebe, odlučite se za Trekking bicikl koji djeluje kao hibrid gradskih i izvangradskih bicikala. Ovi bicikli lako se nadodaju opremom kako biste ga prilagodili za svoje potrebe. Kod odabira bicikla uvijek znajte osnovne tipova bicikla i prema tome počnite birati bicikl za sebe.


Tagovi: