Klimicin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Klimicin - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Klimicin djelovanje

Klimicin je lijek koji djeluje kao antibiotik koji sadrži linkozamide i ima primjenu kod liječenja bakterijskih infekcija, ali uništava i druge uzročnike infekcija.

Klimicin lijek se primjenjuje u liječenju infekcija potpornog tkiva zuba, kod infekcija gornjih dišnih puteva kao što su upale ždrijela, krajnika, sinusa, šarlaha koji je vrlo zarazna bolest, te liječenju upala srednjeg uha. Ima primjenu i u liječenju donjih dišnih puteva kod upala pluća, gnoja u tjelesnim šupljinama dišnih puteva, te kod plućnog apscesa. Infekcije kože i potkožnih tkiva također se liječe ovim antibiotikom, a to mogu biti akne, celulitis, impetigo, infekcija kože u korijenu nokta, inficirane rane, te lokalne nakupine gnoja u ranama.

Lijek ima primjenu i djelovanje kod kroničnog i akutnog osteomijelitisa, septičkog artritisa, bakterija u krvi, raznih infekcija u ginekologiji, te infekcija u abdomenu. Cerebralna toksoplazmoza kod bolesnika sa AIDS-om je bolest koju je moguće liječiti ovim lijekom kao i upala pluća također kod pacijenata sa AIDS-om. Malarija koja je zarazna bolest još uvijek postoji u siromašnijim dijelovima svijeta i može se liječiti ovim lijekom.

Klimicin nuspojave

Klimicin je antibiotski lijek koji može imati nuspojave u obliku poremećaja imunološkog sustava, pa se mogu pojaviti koprivnjače, mjehurasti osipi, vrućica, vrlo rijetko se može pojaviti Stevens-Johnsonov sindrom u obliku mjehurića na sluznicama usta, očiju. Nuspojave mogu biti i u obliku poremećaja probavnog sustava, mučnine, vjetrovi, povraćanja, proljevi, ali i oštećenja sluznice jednjaka ukoliko se kapsula dovoljno ne razgradi.

Poremećaj krvnog i limfnog sustava moguća je nuspojava kod koje može doći do smanjenog broja bijelih krvnih stanica, te neutrofila, također može doći do slabokrvnosti ili anemije. Nuspojave su moguće i na koži i potkožnom tkivu kao svrbež, upala rodnice, dermatitisa kao procesa upale kože sa ljuštenjem i mjehurima na koži.

Klimicin može izazvati nuspojave koje se mogu odraziti na živčani sustav, te izazvati grčenje mišića, te može doći do paralize skeletnih mišića. U slučaju kada osjetite vrtoglavice, ošamućenost, koprivnjaču, otekline na licu, vratu, otežano gutanje i otežano disanje, te mjehure po koži bilo gdje na tijelu prekinite terapiju i hitno se javite liječniku.

Klimicin iskustva i cijena

Klimicin je lijek koji se propisuje isključivo na recept koji izdaje liječnik i nije ga moguće kupiti u ljekarnama. Kada dobijete terapiju držite se strogih uputa doziranja koje vam je propisano, te kada osjetite da vam je bolje nemojte prekidati terapiju sami nego popijte preporučenu dozu do kraja kako bi antibiotik izliječio infekciju do kraja. Mnogi pacijenti svjedoče kako su prekinuli terapiju ranije i da im se infekcija ponovo vratila, stoga je važno ako nemate nikakvih nuspojava da terapiju popijete u cijelosti.

Ukoliko imate teških nuspojava tada možete prekinuti terapiju, ali je potrebno hitno se obratiti liječniku koji će vam dati drugi antibiotik koji neće izazivati teške nuspojave i nastaviti liječiti drugim lijekom.

Iskustva pacijenta ukazuju na pojavu nuspojava koje mogu biti teške, pa u takvim slučajevima trebate potražiti liječniku pomoć liječnika koji vam je i propisao ovaj antibiotik. Klimicin može izazvati težak i dugotrajan proljev kod nekih osoba, pa to može dovesti do dehidracije organizma.

Tagovi: