Klavocin bid – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Klavocin bid - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Klavocin bid djelovanje

Klavocin bid je antibiotik koji je kombinacija baktericidnog penicilinskog amoksicilina i klavulanske kiseline. Ovaj lijek je antibiotik širokog spektra djelovanja jer djeluje na uništavanje različitog gram-pozitivnih aeroba i različitih gram-negativnih aeroba.

Klavocin bid se primjenjuje u različite svrhe jer ima široki spektar djelovanja. Može se primjenjivati kod infekcija gornji i donjih dišnih puteva kao što su akutni sinusitis, otitis media, tonzilitis, akutni bronhitis, kronični bronhitis, lobarna pneumonija. Infekcije kože i mekih tkiva kao što su apscesi, infekcije rana, ugriza, potkožnih čireva također se liječe ovim lijekom. Kod dentalnih infekcija kao što je dentoalveolarni apsces se također primjenjuje.

Ovaj lijek djeluje i kod infekcije kostiju i zglobova, te infekcije mokraćnih i spolnih organa kao što su cistitis, uretritis, gonoreja, pijelonefritis. Lijek ima i primjenu i kod infekcija koje se mogu istovremeno pojaviti na dva mjesta u tijelu a različitog su porijekla, te su uzrokovane gram-negativnim ili gram-pozitivnim mikroorganizmima, pa se može primjenjivati i djeluje kod apscesa u dojci, septičnih pobačaja, upalnih procesa u maloj zdjelici, kod komplikacija nakon operacija u abdomenu i u brojnim drugim slučajevima.

Klavocin bid nuspojave

Uobičajeno doziranje je 1 tableta dva puta na dan ako se radi o težim infekcijama, stoga treba paziti da ne dođe do predoziranja jer je Klavocin bid težak lijek koji može pogubno djelovati na oštećene bubrege i jetru kod osoba koje imaju zdravstvenih problema sa bubrezima i jetrom. Kako ne bi došlo do predoziranja treba paziti da između dvije tablete prođe 12 sati, te ukoliko ste zaboravili na vrijeme uzeti tabletu nemojte uzimati dvije odjednom već nastavite sa terapijom svakih 12 sati po jedna tableta počevši od trenutka kad ste se sjetili da niste popili dozu na vrijeme.

Nuspojave koje se mogu javiti su nesanica, ošamućenost, te probavne smetnje. Nuspojave bi se mogle pojaviti i kod trudnica, odnosno ploda i trudnicama se propisuje samo kad je neophodno trošiti Klavocin bid.

Ostale nuspojave kod terapije ovim lijekom mogu biti mučnine, povraćanja, proljevi. Također su moguće nuspojave osipa, svrbeži, angioedem, a ukoliko dođe do eksfolijativnog dermatitis, toksične epidermalne nekroze terapiju treba odmah prekinuti i obratiti se liječniku.

Klavocin bid iskustva i cijena

Klavocin bid je antibiotik koji se može dobiti isključivo na recept i nije ga moguće kupiti u ljekarni stoga mu i nije definirana tržišna cijena. Osobe koje su imale terapiju ovim lijekom mogu potvrditi svojim iskustvom da je konzumiranje ovog lijeka teško za probavu i da je neophodno lijek uzimati uz obrok kako bi u probavni sustav došao sa hranom, te će ga tijelo tada lakše apsorbirati i probaviti.

Osobe koje imaju zdravstvenih problema sa bubrezima i jetrom ukoliko su trošile ovaj lijek mogu posvjedočiti svojim iskustvom o negativnom djelovanju na već oštećene organe bubrega i jetre. Također osobe koje imaju infektivnu mononukleozu a koristile su ovaj lijek će potvrditi da su dobile osip koje su se teško riješile.

Iskustva ukazuju da ovaj Klavocin bid djeluje na smanjivanje učinka oralnih kontraceptiva, pa stoga ako koristite kontracepcijske pilule računajte na njihovo smanjeno djelovanje. Osobe koje su na antikoagulantnoj terapiji imat će problema jer će se zbog drugih lijekova pojačati se koncentracija sastojaka antibiotika.


Tagovi: