Kazna za alkohol

Financije

Kazna za alkohol

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 05.06.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kazna za alkohol varira ovisno o situacijama

Alkohol u umjerenim mjerama može biti jedan od načina kako se čovjek može opustiti te ga iz tog razloga mnogi i konzumiraju pri nekim izlascima ili na nekim zabavama. Dobro je dok ljudi koji konzumiraju ne sjedaju za volan bilo kojeg vozila, no na žalost često se događa da konzumacija alkohola ljude ne zaustavlja od upravljanja vozila. Iako je u Republici Hrvatskoj dozvoljeno voziti s do najviše 0, 5 promila alkohola u krvi, teško je znati kada je ta granica prijeđena, osim u situacijama kada je osoba u vidno alkoholiziranom stanju, tada je jasno da je u pitanju poveći broj promila u krvi. Kazna za alkohol stoga mnoge zanima jer je velik broj njih koji konzumiraju alkoholna pića, nakon čega sjedaju za volan raznih vozila. Kazna za alkohol može varirati, ovisno o tome kolika se količina promila napuše ukoliko vas uhvati policija, a ovisi i o situacijama kao što su izazivanje prometne nesreće pod utjecajem alkohola i slično.

Kazna za alkohol ovisi o vašem statusu u prometu

Osim ranije navedenih faktora kao što su količina napuhanih promila i potencijalno izazivanje nesreće, kazna za alkohol ovisi i o tome jeste li običan vozač ili ste profesionalni vozač. Također, u posebnu kategoriju spadaju i takozvani mladi vozači ili vozači početnici. Te dvije kategorije ne dopuštaju ni 0, 5 promila u krvi, već se ne tolerira nikakva količina prisutna, odnosno, 0 promila. Kazna za alkohol također se može dati i ako odbijete napraviti alkotest, nevažno da li bi iznos promila u krvi bio nizak i u zakonskim regulativama. Ovisno o situacijama u kojima se nađete, kazne mogu varirati pa tako prekoračenja od 0, 5 do 1 promil u krvi mogu rezultirati s 400 do 700 eura kazne, dok je najveća kazna koja se može dobiti iznosi 3000 eura ukoliko prijeđete 1, 5 promila u krvi. Osim novčanih kazni, kazne za vožnju u alkoholiziranom stanju mogu rezultirati i zatvorskim kaznama u raznim trajanjima.

Kazna za alkohol i opijate

Kada se spomene kazna za alkohol, mnogima na prvom mjestu padaju na pamet vozači motornih vozila, od motocikala i automobila pa sve do veće mašinerije. No oni nisu jedini sudionici u prometu koji mogu biti kažnjeni zbog sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola, pa tako u nekim situacijama kazna za alkohol može biti dodijeljena pješacima i biciklistima također. Osim kazni za alkohol, izdaju se i kazne za vožnju pod utjecajem raznoraznih droga i opijata, koje su isto tako često velikih iznosa. Na žalost, velik broj prometnih nesreća upravo je uzrokovan pod utjecajem alkohola i tada kazne mogu biti svakojake, novčane, oduzimanje vozačke dozvole i naravno potencijalan odlazak u zatvor ukoliko dođe do smrtnih stradavanja. U alkoholu uživajte odgovorno i apeliramo da izbjegavate biti sudionikom u prometu ukoliko ste konzumirali alkohol, posebice u većim mjerama. Alkohol je jedan od najvećih razloga smrtnosti na cestama i ne postoji ta kazna koja bi mogla vratiti ili nadomjestiti nečiji život.
Tagovi: