Kamate na štednju

Financije

Kamate na štednju

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kamate na štednju, banke nude različite oblike štednje i različite kamate

Štednja u bankama je pala na prilično niske grane, skoro da je postala neisplativa, pa se građani okreću isplativijim i sigurnijim ulaganjima. U financijski nesigurnim vremenima građani kupuju zlato, dionice i druge vrijednosnice, ulažu u nekretnine, fondove i slično. Kamate na štednju, banke nude različite oblike štednje i različite kamate, ali su zadnjih godina inflacija i nezaposlenost jednostavno smanjile interes za štednju, jer na kraju sve ispadne neisplativo. S porastom inflacije štediše mogu biti i na gubitku, a to nitko ne želi. Kamate na štednju je smiješno mala, a na oročenu štednju varira od banke do banke i naravno, ovisi o vrsti štednje koju ste ugovorili. Prevelika je razlika između kamata na štednju i kamata na kredite, a banke vaš novac ne čuvaju u sefu, vrte ga, raspolažu njime i ulažu ga, a znamo da i bankari znaju kiksati i izgubiti na tržištu novca. I banke propadaju, da, i to se događa, zar ne?

Kamate na štednju, što su nominalne, a što realne kamatne stope na oročenu štednju

Štednja u bankama može porasti samo uz primamljivije kamate, a one to već dugo nisu. Možda su iznimka stambene štednje, jer su kamte na tu vrstu štednje kod svih banaka nešto izdašnije. Kamate na štednju, što su nominalne, a što realne kamatne stope na oročenu štednju, nominalna kamata može biti varljiva i promjenjiva, pogotovo ako inflacija galopira, pa štediša može biti i na gubitku, a realna kamata je stvarni godišnji upis kamata na vaš oročeni novac. Ako je nominalna kamata na vašu štednju 3%, a inflacija u tekućoj godini 5%, vaša oročena štednja je u gubitku 2%, jer je inflacija pojela vašu nominalnu kamatu. Kamate na štednju, za vrijeme inflacije vaš oročeni novac gubi vrijednost, a taj gubitak nije bankarski rizik, on se prebija preko leđa štediša. Kada padaju kamate na oročenu štednju, zapravo se potiče potrošnja, a ne štednja. Obični građani ne ulažu u fondove, špekulacije na burzi su uglavnom ulaganja bogataša.

Kamate na štednju, je li štednja u banci siguran način čuvanja vašeg novca

Iako, u godinama inflacije štediše zbog negativnih kamata mogu biti i na gubitku, većina građana još vjeruje bankama i unatoč malim kamatama ipak se odlučuju na oročenu štednju. Kamate na štednju, je li štednja u banci siguran način čuvanja vašeg novca, jer u slučaju financijskog kolapsa država jamči povrat vaše ušteđevine: Državno osiguranje štednje iznosi 100 000 eura, koje država isplaćuje štedišama u slučajevima kada banka bankrotira i to je zakonom utvrđeno. Da nema tog državnog osiguranja sve štediše bi za vrijeme inflacije pokušale povući svoj novac u jednom danu i nastao bi opći kaos na financijskom tržištu. Kamate na štednju, banke dobro paze da ne zakinu svoje štediše, jer njima treba vaš novac, ali u pravilu na vašoj štednji više profitiraju banke od vas iako je novac vaš. Ako je inflacija u porastu, možda trebate razmisliti što sa svojom ušteđevinom, kako je spasiti od negativnih, inflacijskih kamata, kako ne biti na gubitku.

Tagovi: