Kako zatvoriti jdoo

Financije

Kako zatvoriti jdoo

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:07
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako zatvoriti jdoo: postupak i procedura

Osnivanje vlastitog posla mnogima je cilj. Neki taj cilj ostvare dok drugi nakon kratkog ili dugog vremena shvaćaju da taj posao ne ide kako su zamislili ili imaju neki drugi razlog radi kojeg ga moraju zatvoriti. Kako zatvoriti jdoo? Postupak zatvaranja Vašeg jdoo-a nije nešto što možete obaviti u jedno popodne. Isto tako, nije nešto što ćete napraviti besplatno.

Da biste zatvorili svoj jdoo potrebno ga je izbrisati iz registara u kojeg ste ga upisivali onda kada ste ga i otvarali. Postoji dva načina kako možete ovo napraviti: putem likvidacijskog postupka ili odlaskom u bilježnički ured. Obje opcije podrazumijevaju neke troškove, a za koju ćete se odlučiti ovisi isključivo o Vama i uvjetima pod kojima možete zatvoriti jdoo. Zatvaranje jdoo-a je jednostavno kada ne postoje nikakva dugovanja prema radnicima ili obveznicima. Objasnimo sada više kako zatvoriti jdoo u praksi. Gdje otići, što napraviti i koliko je novaca potrebno da to obavite.

Kako zatvoriti jdoo: troškovi zatvaranja

Kada se odlučimo na zatvaranje našeg jdoo u najvećem broju slučaja on je već u praksi zatvoren – ne obavljamo tu djelatnost, imamo novi posao, a jdoo stoji prazan i njime se ne bavimo. Onda kada financijska izvješća nisu predana već neko vrijeme (2-3 godine), postupak zatvaranja jdoo-a može pokrenuti i sam Trgovački sud.

Tada pričamo o zatvaranju putem likvidacijskog postupka. U pravilu, tada sva sredstva poduzeća pripadnu osobi u privatno vlasništvo, a jdoo prestane postojati kao takav. Kako je jdoo vrlo lako otvoriti jer nije potreban veliki početni kapital, a papirologija je minimalna, tako danas imamo jako puno jdoo-a koji u pravilu prestaju praktično postojati vrlo brzo. Baš zato postoji ovaj model likvidacije koji ga onda miče s popisa registra. Kako zatvoriti jdoo može obaviti i sam Sud, no oni koji ga žele sami zatvoriti mogu odraditi to na drugi način. Ukoliko zatvarate svoje poduzeće i želite to napraviti po kratkom postupku, zanimat će Vas kako zatvoriti jdoo preko bilježničkog ureda.

Kako zatvoriti jdoo: podmirenje dugova i brzo zatvaranje.

Ukoliko planirate zatvoriti svoje poduzeće odmah, možete izbjeći likvidacijski postupak i otići zajedno s drugim vlasnicima jdoo-a do bilježničkog ureda da biste pokrenuli ovaj postupak. Kao što već napomenuli, taj postupak ćete morati platiti. Ne radi se o tek nekom biljegu kojeg morate platiti ili maloj naknadi, već troškovi ovog zatvaranja idu lako do 200 eura. Prvo ćete morati bilježniku oko 500 kuna za sami postupak, a također Vas čekaju i troškovi knjigovodstva. Kako zatvoriti jdoo nije samo pitanje bilježničkog ureda, već trebate i stručnu osobu da Vas izuzme iz svih registara i komora, pripremite se na dobre troškove.

Takva situacija nekima se čini nelogična, no nismo kao Hrvati tu jedinstveni jer se slična procedura obavlja u svim državama Europske Unije. Kako zatvoriti jdoo? Premda postoje dvije opcije, obje se plaćaju i smatramo da Vam je jednostavnije obaviti to preko bilježničkog ureda. Ukoliko ste sigurni da želite zatvoriti svoje poduzeće, obavite to što prije i bacite se u nove poslovne avanture.

Tagovi: