Kako vidjeti aktivnosti prijatelja na facebooku

Tech

Kako vidjeti aktivnosti prijatelja na facebooku

Kako vidjeti aktivnosti prijatelja na facebooku

Kako vidjeti aktivnosti prijatelja na facebooku u jednom je trenutku sasvim prirodna pojava i potreba svih korisnika Facebook platforme. Sasvim je prirodno imati interes za tim što nam prijatelji rade i kako im je. Možemo reći kako se popularnost društvenih mreža mogla odavno predvidjeti ako znamo da smo društvena bića i kako su nas oduvijek osim našeg života, zanimali životi ljudi koji nas okružuju. Nastankom društvenih mreža, poput Facebooka ovaj društveni fenomen je postao još izraženiji. Sada se čak i sami trudimo što više nečega što se smatralo privatnim životom, servirati na pladnju svima koji su nam prijatelji na društvenim mrežama.

Zbog potrebe da imamo što više prijatelja na društvenim mrežama, a zbog broja korisnika istih, jedan od problema postao je kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku. Jednostavno, Facebook i sve druge društvene mreže, na neki način generiraju sadržaj koji će vam se prikazivati na početnoj stranici, jer ni jedna društvena mreža trenutno nema kapaciteta ovolikom broju korisnika prikazivati sve informacije i aktivnosti svih prijatelja sa društvene mreže.

Najjednostavniji način kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku

Najjednostavniji način kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku je vlastitim pretraživanjem profila koji nam je od interesa. Društvene mreže konstantno nadodaju alate s kojima možemo ograničiti pristup našem profilu, pa tako i prijateljima. Ako neke stvari želite zadržati samo za sebe ili odabrani krug najbližih prijatelja, društvene mreže vam omogućavaju takve opcije. Upravo je zbog toga pri pregledavanju aktivnosti vaših Facebook prijatelja, moguće isključivo vidjeti informacije koje su vam dozvolili prijatelji. U tražilici društvene mreže potražite prijatelja i ako vam nije na listi prijatelja, pošaljite zahtjev za prijateljstvo.

Ovo je prvi uvjet kako bi uopće mogli pristupiti profilu osobe koju pratite i želite vidjeti njezine aktivnosti na društvenoj mreži. Nakon što ostvarite prijateljstvo na društvenoj mreži, slijedi vam jednostavan postupak kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku. Posjetom profilne stranice osobe čije aktivnosti na društvenoj mreži želite pregledati, možete vidjeti sve što vas zanima od podijeljenih fotografija do statusa kojima korisnici društvenih mreža dijele svoje misli i osjećaje.

Kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku i zaštititi djecu

Ako dostupne alate i tražilicu koristite kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku, vidljive će vam biti informacije i fotografije koje su vaš prijatelj ili prijateljica dozvolili kroz postavke svog profila. Ako vas zanima nešto više, aktivnosti prijatelja koje su vidljive samo njemu ili njoj, tada ćete to napraviti na način da osobno otvorite njihov profil na Facebooku koristeći njihov mobilni uređaj.

Ovim bi postupkom prešli granicu dobrog ukusa i povrijedili privatnost te osobe. Ipak, postoje situacije gdje cilj opravdava sredstvo, pa bi se ovaj postupak gledanja tuđeg profila i aktivnosti, bez njihovog znanja i volje, mogao smatrati prihvatljivim. Jedna od tih situacija bi bila provjeravanje aktivnosti djeteta, jer na društvenim mrežama mogu naići na razne neprimjerene sadržaje ili ljude. Iako je svrha društvenih mreža povezivanje među ljudima, pa su i postupci kako vidjeti aktivnosti prijatelja na Facebooku dio cijele priče i znatiželje, važno je oprezno koristiti društvene mreže i ne objavljivati baš sve privatne stvari.

Tagovi: