Kako uštedjeti novac

Financije

Kako uštedjeti novac

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uštedjeti novac? Donosimo savjete za svakoga tko želi pripaziti na svoje financije!

Današnje društvo vrlo je fokusirano na trošenje: konstantno smo bombardirani reklamama u kojima nas se uvijek tjera da trošimo novce, shopping centri danas postoje u svakom kvartu, a i cijene konstantno rastu. Sve to uputilo je mnoge da pronađi načine za štednju te da svoje financije bolje rasporede. Ali kako to napraviti kvalitetno? Kako uštedjeti novac, a da si ne oduzmemo životna veselja? Da bismo uštedjeli novac, treba na to gledati kao na “dobro upravljanje novcem”, a ne gledati na to kao na neku restriktivnu “štednju”. Dobrim upravljanjem novcem možemo si stvoriti prilike za kupovanje stvari koje želimo, a obustaviti sve rashode koji su nevažni i koje ne trebamo. Kako uštedjeti novac u ovom vremenu? Pratite naše savjete i već ćete nakon prvog mjeseca osjećati bitnu promjenu na svome novčaniku. Uštedite uz par jednostavnih savjeta koji nisu restriktivni, već pomažu u boljem upravljanju vlastitih sredstava. Krenimo redom na neke savjete:

Kako uštedjeti novac? Počni voditi svoj financijski dnevnik.

Premda to često ne vidimo, velika količina novca odlazi radi malih trošaka koje obavljamo gotovo svaki dan, a onda na njih brzo zaboravimo kada se pitamo gdje su nam nestale pare. Da bismo osvjestili naše rashode i da bismo bolje vidjeli gdje i na što sve trošimo novac, bilo bi pametno početi voditi svoj financijski dnevnik. Njega vodite na način da unutra popisujete sve rashode, koliko god oni bili mali i da imate dedicirano mjesto gdje možete pogledati na što ste sve potrošili u nekom recentnom periodu. Tu ćete popisati sve troškove za hranu koje ste imali u ovom periodu, popisat ćete i sve što ste potrošili internet kupnjom. Isto tako ćete ubaciti unutra sve što ste kupili drugima taj mjesec, svaku kavu koju ste platili, svaku frizuru, kino, izložbu i slično. Nakon nekog vremena pročitajte sve što ste unutra napisali. Kako uštedjeti novac? Nakon što Vam bude jasnija na što sve trošite, moći ćete biti pametniji u idućem periodu. Kako uštedjeti novac, pitate se? Nastavite čitati!

Kako uštedjeti novac? Osvjestite svoje rashode!

Nakon što ste neko vrijeme popisivali sve svoje financijske izdatke, sada je vrijeme da ponovo uzmete dnevnik u ruke i pogledate kako ste trošili u zadnjih, recimo, mjesec dana. Kada uočite koliku količinu novca ste sveukupno potrošili na neke male gluposti, shvatit ćete gdje Vam odlazi najviše novca. Oni koji su svjesni svojih troškova radi takvog dnevnika, mogu bolje procjeniti kako će trošiti svoj novac u budućnosti i na taj način upravljati sveukupnim rashodima. Recimo primjerice da trošite jako puno odlaske frizeru i radi izlazaka. Nakon što vidite koliko ste u mjesec dana potrošili, moći ćete racionalizirati takve odlaske i tu uštedjeti. Kako uštedjeti novac? Uz financijski dnevnik osvještavamo sebe oko svojih potrošnji. Kada živimo iz dana u dan s novcima koje imamo, tada nam se ne čini puno ni jedan izdatak, no kako uštedjeti novac nije moguće tako, uz financijski dnevnik racionalnije ćemo se postaviti prema stvarima koje volimo i dobro izvagati što nam treba, a što je višak.

Tagovi: