Kako trajno izbrisati poruke na Facebooku

Tech

Kako trajno izbrisati poruke na Facebooku

Kako trajno izbrisati pojedinačne poruke na Facebooku

Ako želite trajno izbrisati neku pojedinačnu poruku na Facebooku, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete slijediti. Prvo, otvorite razgovor u kojem se nalazi poruka koju želite izbrisati. Zatim, pronađite poruku koju želite izbrisati i kliknite na tri točkice koje se nalaze u gornjem desnom kutu poruke. Nakon toga, otvorit će se padajući izbornik u kojem ćete vidjeti opciju “Izbriši”.

Kliknite na tu opciju i potvrdite brisanje poruke.

Međutim, važno je napomenuti da brisanje poruke na ovaj način neće ju potpuno izbrisati s Facebooka. Poruka će i dalje biti vidljiva drugim korisnicima koji su sudjelovali u razgovoru, ali će biti označena kao izbrisana. Također, Facebook zadržava kopiju svih poruka koje su poslane preko njihove platforme, pa postoji mogućnost da će poruka ostati u njihovoj bazi podataka.

Ako želite potpuno izbrisati poruku s Facebooka, možete koristiti opciju “Arhiviraj i sakrij” koja će poruku učiniti nevidljivom za sve sudionike razgovora. Međutim, ova opcija također neće trajno izbrisati poruku s Facebooka.

Ako želite potpuno izbrisati sve poruke s određenom osobom na Facebooku, pročitajte sljedeći odlomak.

Kako trajno izbrisati sve poruke s određenom osobom na Facebooku

Ako želite trajno izbrisati sve poruke s određenom osobom na Facebooku, postoji nekoliko koraka koje možete slijediti. Prvo, otvorite razgovor s tom osobom na Facebooku. Zatim, kliknite na ime osobe u gornjem lijevom kutu razgovora kako biste otvorili njezin profil.

Nakon toga, kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu profila i odaberite opciju “Prikaži aktivnosti”.

U padajućem izborniku koji će se pojaviti, kliknite na “Poruke” kako biste vidjeli sve poruke koje ste razmijenili s tom osobom.

Kada pronađete poruke koje želite izbrisati, kliknite na tri točkice pored svake poruke i odaberite opciju “Izbriši”. Nakon što izbrišete sve poruke koje želite, razgovor će biti prazan.

Međutim, važno je napomenuti da brisanje poruka na ovaj način neće ih trajno izbrisati s Facebooka. Facebook zadržava kopije svih poruka koje su poslane preko njihove platforme, pa postoji mogućnost da će poruke ostati u njihovoj bazi podataka.

Ako želite potpuno izbrisati sve poruke s određenom osobom na Facebooku, možete koristiti dodatne alate za upravljanje podacima. Na primjer, možete preuzeti kopiju svojih Facebook podataka i izbrisati sve poruke iz te kopije prije nego što je ponovno učitate na Facebooku.

U svakom slučaju, važno je biti svjestan da trajno brisanje poruka s Facebooka može biti teško ili čak nemoguće, pa je najbolje razmisliti o tome prije nego što pošaljete nešto što biste željeli izbrisati u budućnosti.

Kako trajno izbrisati sve poruke na Facebooku u jednom koraku

Ako želite trajno izbrisati sve poruke na Facebooku u jednom koraku, postoji jednostavan način za to. Međutim, važno je napomenuti da ovaj postupak briše sve vaše poruke na Facebooku i ne može se poništiti, pa se pobrinite da ste sigurni u svoju odluku prije nego što nastavite.

Prvo, otvorite svoj Facebook račun i kliknite na strelicu u gornjem desnom kutu zaslona. U padajućem izborniku, kliknite na “Postavke”.

Nakon toga, kliknite na “Vaša Facebook informacija” i odaberite opciju “Pregled, preuzimanje ili brisanje vaših podataka”.

U novom prozoru koji se pojavi, kliknite na “Pregled” pored opcije “Izbriši sve svoje podatke”.

Zatim, odaberite “Poruke” i kliknite na “Izbriši”.

Facebook će zatražiti potvrdu da želite izbrisati sve svoje poruke. Potvrdite svoju odluku i pričekajte da se postupak dovrši.

Važno je napomenuti da ovaj postupak briše sve vaše poruke na Facebooku, uključujući one koje su poslane drugim korisnicima. Također, trajno brisanje poruka iz Facebookove baze podataka može potrajati nekoliko dana, pa nemojte očekivati da će se poruke odmah izbrisati.

U svakom slučaju, ako želite trajno izbrisati sve poruke na Facebooku, ovaj postupak će vam pomoći u tome. Međutim, pobrinite se da ste sigurni u svoju odluku i da ste spremni izgubiti sve svoje poruke na Facebooku prije nego što nastavite.
Tagovi: