Kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom

Kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom

Kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom

Ako ste kupili bluetooth slušalice i niste sigurni kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom, niste jedini, dapače mnogo ljudi ima problema sa uparivanjem slušalica i mobilnog uređaja. Bluetooth veza nije novost u svijetu mobitela, međutim nedavno su se pojavile bluetooth slušalice i još uvijek mnogima nije do kraja jasno kako one funkcioniraju i kako se spajaju na mobilni uređaj. Bluetooth veza je veza između dva ili više uređaja poput mobitela, laptopa, kamera i računala a koja se ostvaruje putem radio valova koji su u frekvencijama od 2,4 do 2,48 GHz.

Ova vrsta bežične veze može se uspostaviti na udaljenostima do 10 metara, što je itekako dovoljno za povezivanje mobilnog uređaja i slušalica. Zanimljivo je da je ova tehnologija ime dobila po danskom kralju Heraldu Bluetooth-u, koji je bio poznat po svojim diplomatskim vještinama kojima je spajao različite interesne strane. Postupak kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom veoma je sličan spajanju putem WiFI veze.

Kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom na jednostavan način

Postupak kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom je veoma jednostavan i može ga naučiti svatko, međutim problem nije sama bluetooth tehnologija već opće nepoznavanje korištenja mobilnog uređaja i snalaženje u postavkama mobilnog uređaja. Prije svega treba reći kako se bluetooth slušalice napajaju iz baterije koja se nalazi u njima, pa ih ni na koji način nećete moći spojiti sa mobilni uređajem ako prethodno ne napunite baterije. Druga stvar koju morate napraviti je upaliti slušalice kako bi počele odašiljati bluetooth signal koji će kasnije prepoznati vaš mobilni uređaj.

Idući korak je traženje signala pomoću mobilnog uređaja, koji ćete tražiti u postavkama. Uključite na svom mobilno uređaju bluetooth vezu i odaberite pretragu uređaja u blizini. Vaš će mobilni uređaj automatski pretražiti prostor oko sebe, prepoznati signal i ponuditi vam opciju spajanja sa bluetooth slušalicama. Da bi završili postupak kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom preostaje vam samo potvrditi uparivanje mobilnog uređaja sa slušalicama.

Kada i kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom i

Kada znamo kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom važno je naglasiti i kada je najbolje koristiti bluetooth slušalice. Bluetooth slušalice imaju brojne prednosti nad klasičnim slušalicama, a najnaglašenija je izostanak žica koje nam posebno smetaju prilikom vježbanja ili trčanja. Najpametnija primjena bluetooth slušalica je prilikom vožnje u automobilu. Bluetooth slušalice razvijene su prvenstveno kako bi se povećala sigurnost u prometu, jer velika većina vozača ima naviku pričati i koristiti mobilni telefon za vrijeme vožnje.

Ni jedan zakon i novčane kazne nisu imale prevelikog utjecaja na smanjenje korištenja mobitela u vožnji, pa su proizvođači ponudili bluetooth slušalice kako bi vozači mogli sigurno upravljati vozilom a pri tom i obavljati razgovore. Nešto više o pojedinim modelima bluetooth slušalica i kako spojiti bluetooth slušalicu sa mobitelom možete pronaći u uputama koje se nalaze pakiranju zajedno sa slušalicama. Bluetooth slušalice su svakako veliki korak naprijed u usporedbi sa klasičnim slušalicama koje se žičano spajaju na mobitele i samo je pitanje vremena kada će ih potpuno istisnuti sa polica dućana.


Tagovi: