Kako spasiti brak

Ljubav i veze

Kako spasiti brak

Kako spasiti brak u kojem se stalno svađate

Ukoliko se često svađate u braku, te ako se pitate kako spasiti brak, to možda i nije toliko loša stvar i to ne mora značiti da ćete se rastati. Međutim, ako vaše svađe u braku nemaju neki posebni razlog i nemaju svrhu, onda je to loš znak. Ako se svađate i tokom svađe vi i vaš partner ili partnerica si kažete sve što vam tom trenu smeta na određenu temu oko koje se svađate, nakon što se svađa smiri, možete mirno raspraviti o tome i civilizirano zajednički doći do rješenje. Na taj način ćete produbiti i izgraditi vaš odnos u braku, jer iako je nastala svađa vi možete razgovarati o toj svađi.

Šutnja i ignoriranje problema dovest će do toga da se problemi samo gomilaju, te će iz toga izroditi veći problemi u braku i prava nedoumica kako spasiti brak koji funkcionira na takav način. Sve dok ste iskreni prema vašem partneru ili partnerici, uspijevat ćete izgladiti sve nesuglasice. Međutim, ukoliko se radi o nepomirljivim razlozima i totalno suprotnim razmišljanjima i željama kojima se želi izgraditi zajednički život, šanse za spašavanje braka su male.

Ako u samom temelju vašeg braka postoji iskrenost, ista razmišljanja, ciljevi i želje moći ćete spasiti vaš brak i nastaviti uživati u njemu. Uz ljubav i odnos sa partnerom ili partnericom koji je ujedno i vaš najbolji prijatelj je glavna osnova vašeg braka koji tada može nadvladati sve manje značajne rasprave i svađe.

Kako spasiti brak bez povjerenja

Što se događa kada polako gubite povjerenje u svog partnera ili partnericu? Je li povjerenje uistinu bitno i je li to jedini način kako spasiti brak? Temelj braka jest ljubav i to da je vaš muž ili žena vaš životni suputnik i najbolji prijatelj, no nakon toga najbitnija je iskrenost. Ako u braku nema iskrenosti i dubokoumnog razgovora pomoću kojeg se rješavaju nedoumice i problemi, kako će onda biti povjerenja.

Bez povjerenja ne trebate niti tražiti rješenje za to kako spasiti brak. O izgubljenom povjerenju u partnera ili partnericu, svakako trebate raspraviti i postoji li išta zbog čega bi vam se povjerenje vratilo. Kada prolazi dan za danom u kojima nemate povjerenja u svog partnera ili partnericu, nepovjerenje će rasti i sve će biti teže zaboraviti.

Nesigurnost i sumnja su uz gubitak povjerenja najveći neprijatelji za brak. Jer gubitak povjerenja povlači za sobom i sumnju i nesigurnost. Glavnog krivca je u tom trokutu teško pronaći. Je li nepovjerenje utemeljeno? Što ako jest? Da li vam je vaš partner ili partnerica prouzročio nepovjerenje? Ukoliko su vaše razmirice nerješive i povjerenje je trajno narušeno, mogućnost uspjeha vašeg braka niti postoji niti će je biti.

Kako spasiti brak ako ste izgubili strast

Gubitak strasti u braku ali i u izvanbračnim vezama, ponekad je s vremenom i normalan. Kada bi u vašem odnosu sa partnerom ili partnericom uvijek bilo jednako strasti, onda bi to zauvijek bio odnos koji se temelji na velikoj količini zaljubljenosti, a na premaloj količini istinske ljubavi, iskrenosti i povjerenju.

Rješenje za to kako spasiti brak je ovdje jednostavno, trebate samo malo začiniti stvari u intimnim odnosima. Razgovarajte sa partnerom ili partnericom o tome, razmislite kako bi bilo da to i napravite, hoće li vama biti ugodno i možete li vi to izvesti. Razgovarajte o vašim fantazijama i na taj način podignite razinu strasti u vašem odnosu.

Povežite se na toj razini i vratite strast koju ste prije imali, no ona je s vremenom blago izgubila na svom intenzitetu jer ste se prepustili rutini. Ne brinite oko toga kako spasiti brak, osim ako vaša strast nije izgubljena u tolikoj mjeri da ste ju vi ili vaš partner ili partnerica pokušali pronaći u tuđem zagrljaju.

Tagovi: