Kako sniziti temperaturu

Ljepota i zdravlje

Kako sniziti temperaturu

Kako sniziti temperaturu, povišena tjelesna temperatura

Mnogi od nas na prve naznake povišene tjelesne temperature posežu za lijekovima, no svakako bi bilo bolje da isprobamo prirodne načine za kako sniziti temperaturu. Povišena tjelesna temperatura je prirodna reakcija našeg tijela kada se brani protiv bolesti koje nose sa sobom infekcije ili ozljede. Ona pojačava naš obrambeni mehanizam tijela i zapravo je dobar znak da naš imunološki sustav dobro funkcionira. Normalna tjelesna temperatura može varirati od 36°C do 37°C, iako kod određenih ljudi može i prijeći 37°C. Temperatura našeg tijela raste i smanjuje se tijekom dana, tako je najviše između 17 do 20 sati, dok je najmanja između 3 i 5 sati. Temperatura ljudskog tijela pada kako starimo, tako da se primjenjuju i drugačiji načini kako sniziti temperaturu. Kako se mjeri temperatura? Temperatura se najčešće mjeri stavljanjem toplomjera ispod pazuha, isto tako može se mjeriti oralnim putem ili rektalno. Temperatura kod odraslih se snižava tek kada ona prijeđe 38°C, dok se niža ne snižava.

Kako sniziti temperaturu, skidanje temperature

Povišena temperatura se javlja kod virusnih i bakterijskih infekcija u našem tijelu, no liječenje može biti različito. Bakterije ubijamo antibioticima, ali nisu učinkoviti protiv virusa. Kada imate prehladu i gripu zato se najčešće preporučuje mirovati i piti puno tekućine, kao i lagana hrana kako bi prirodnim načinom se borili protiv infekcije. Najlakši i najbrži način za kako sniziti temperaturu je svakako uzimanje lijekova na bazi paracetamola i ibuprofena. Najbolji načini za kako sniziti temperaturu su svakako prirodni načini. Nabrojati ćemo neke od poznatijih primjera koji se već stoljećima koriste u medicini: Tuširajte se u mlakoj vodi, nikako u hladnoj da organizam ne doživi šok i ne povisi temperaturu, obavezno je mjerenje temperature prije i poslije. Oblozi, mlaki oblozi na glavi su najučinkovitiji način za skidanje temperature. Skidanje temperature pomoću krumpira, narežite do četiri debele ploške krumpira i položite ih na tabane i navucite čarape, držite ih minimalno 30 minuta. Tretman rakijom, rakija je od davnina poznati lijek za sve, alkohol izvlači toplinu pa se preporučuje umasirati ju na kožu u području tabana, prsa, koljena, nadlaktice. Bitno je ohladiti prostor u kojemu boravite, ako imate vrućicu važno je ne boraviti u zagrijanim prostorijama već u onima gdje ima protok zraka.

Kako sniziti temperaturu, prirodni recepti za snižavanje temperature

Alternative metoda liječenja postaju opet sve popularnije, tako da ne čudi da postoje i prirodni recepti za kako sniziti temperaturu. Tako temperaturu danas možete sniziti i na sljedeće načine: Pomoću bjelanjka, od dva jaja odvojite bjelanjke i prelijte ih na tkaninu s kojom ćete omotati svoja stopala da bjelanjci budu na tabanima, preko obloga ćete navući plastičnu foliju i navući čarape i držati obloge dok se ne ugriju. Češnjak, 1 režanj češnjaka ogulite i fino nasjeckajte, stavite ga u šalicu i prelijete vrućom vodom neka stoji 10 minuta, zatim ocijedite tekućinu i polako pijte po dva puta na dan. Crveni luk, narežite luk na ploške i stavite na tabane pomoću tkanine. Kupus, odvojite list od glavice kupusa i malo ga zatucite da pusti vlagu, list možete staviti na čelo, vrat ili zatiljak. Biljni čajevi, za sniženje temperature kosite se čajevi od: Bazge, bosiljka, kadulje, lipe, metvice, kamilice, šafrana, stolisnike, majčine dušice, origana, mažurana. Domaći recepti za kako sniziti temperaturu sastoje se od obloga narezane cikle i svježeg sira. Za rashlađivanje vašeg organizma dobrodošli su i prirodni sokovi od drijenka, brusnice i maline i kiselo mlijeko. Također pomaže i ljuta hrana. Danas postoje brojni načini za skidanje temperature, od lijekova do alternativnih metoda liječenja.

Tagovi: