Kako smanjitie troškove automobila

Kako smanjitie troškove automobila

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:59
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Redovni troškovi automobila

Automobil je pokretna imovina koja ima svoju vrijednost, veću ili manju ovisno o našim mogućnostima. Da bi automobil normalno radio potrebno ga je redovno servisirati jer se trošenjem, ali i ne trošenjem potrošni dijelovi poput akumulatora s vremenom izrabe. Na primjer, automobil koji se više ne vozi nego što se vozi zasigurno će akumulator zbog ne voženja prije trebati zamijeniti. Nemojte misliti da ako vam automobil stoji parkiran da ga nije potrebno servisirati redovito. Servisiranje automobila su redovni troškovi automobila vozili vi automobili ili ne. Troškove automobila ćete smanjiti redovnim servisiranjem jer sprečavate kvarove.

Redovni troškovi automobila su i troškovi registracije i osiguranja koje jednom godišnje trebate platiti ako želite sa automobilom na cestu, u protivnom trebate odjaviti automobil ako ga ne registrirate. Osim što ćete platiti tehnički pregled kojim će se ustanoviti da li je tehnički ispravan za vožnju, prilikom registracije ćete platiti i određena davanja državi kao što su rezne naknade, te porez na automobil ukoliko nije stariji od deset godina. Uz registraciju trebate platiti i obavezno osiguranje koje je obavezno po zakonu, no možete ali i ne morate platiti kasko osiguranje kojim osiguravate i sebe i automobil u slučaju raznih rizika kaš što može biti na primjer rizik od tuče ili da vam netko ošteti automobil na parkingu.

Održavanje troškovi automobila

Održavanje su troškovi automobila kako se to već obično zna dogoditi je kada vam se automobil pokvari zbog nekog dijela koji nije predviđen redovnim servisima da se zamjenjuje nego ima svoj vijek trajanja. Automobil kako stari tako i dijelovi stare, a što ga više koristite to će prije trebati i te neke rezervne dijelove mijenjati.

Prema pređenom broju kilometara ili protekom vremena neke će rezervne dijelove na automobilu trebati mijenjati kako bi automobil mogao dalje ispravno raditi. Ukoliko ne mijenjate te dijelove kada vam automehaničar kaže da trebate mijenjati riskirate veći kvar koji će vas i koštati više novaca. Održavanjem automobila zapravo radite uštedu jer ako znate da neki rezervni dio treba zamijeniti napravite to na vrijeme.

Zamjena akumulatora, zupčanika, diskova na kočnicama i slični rezervni dijelovi, troše se vremenom i korištenjem automobila a nužni su za ispravan rad automobila i sigurnost ne samo vašu nego i svih sudionika u prometu. Ukoliko ne održavate svoj automobil dodatni troškovi automobila mogu porasti na puno veće iznose jer ukoliko vam na primjer odu diskovi kočnica, možete napraviti sudar koji može posljedično imati značajnu materijalnu štetu i na vašem automobilu, no i kod drugih, ako ne i po život opasno za vas i druge sudionike u prometu.

Izvanredni troškovi automobila

Izvanredni troškovi automobila su troškovi koje ne možete predvidjeti, a niti vaš automehaničar. To može biti neka tvornička greška na automobilu koju ni sam proizvođač automobila ne može ustanoviti prije nego se automobil koristi neko vrijeme. Znaju se u novinama pronaći napisi kako automobilske kuće povlače iz upotrebe prodane automobile određenih serija jer su vlasnici automobila ustanovili greške i kvarove koje nikako nisu oni kao vlasnici automobila mogli prouzročiti, a niti su ti kvarovi uzrok trošenja automobila.

No, izvanredni troškovi automobila svakako su i troškovi koje ćete imati ako oštetite automobil prilikom sudara, bez obzira da li ste vi prouzročili sudar ili netko drugi. Osiguranje koje ste platili prilikom registracije će pokriti troškove popravka do određenog iznosa, a troškovi za popravke će biti terećeni na polici osiguranja vozača koji je skrivio nesreću i umanjuje mu se bonus na polici osiguranja. Stoga ne zbog troškova ili smanjivanja bonusa, nego zbog čuvanja svog i drugih života uvijek vozite pažljivo. U slučaju kada polica osiguranja ne pokriva troškove, popravak automobila može zahtijevati značajan iznos novaca koji će vam banka može posuditi kako biste svoj automobil osposobili za daljnju vožnju.


Tagovi: