Kako se šminka

Kako se šminka

Kako se šminka za posebne prilike

Danas u zavodljivom svijetu šminke ima puno manje pravila nego prije. Poigravanje različitim bojama, puderom, olovkom za oči, čini cijeli proces zanimljivijim. Unatoč tome, postoje određena pravila kako se šminka kojih se moramo pridržavati kako bismo izgledali besprijekorno. Budući da je šminkanje postalo dio svakodnevice, proces uljepšavanja je i prilika da izgledate elegantno. Ali make up zahtijeva puno detalja da bi sve bilo savršeno. Od pogrešne nijanse podloge do nijanse ruža za usne, redoslijed kojim nanosite šminku često se zanemaruje. Često je to dvosjekli mač. Ispravna tehnika kako se šminka naglasit će ljepotu lica, no ako se šminka nepravilno, dovodimo u pitanje svoj izgled. Prije svega, kako bismo poboljšali svoj izgled, najbolja šminka je ona koja nije previše uočljiva. No ako se radi o večernjem izlasku, najbolje je odabrati intenzivniji make up. Za postizanje dobrog izgleda najvažnija je pravilna njega kože. Nepripremljena koža je najčešća greška, što znači da niti jedan sljedeći korak šminkanja neće biti onakav kakav bi trebao biti. Odaberite šminku koja odgovara vašem izgledu i prilagodite intenzitet tonova.

Kako se šminka korak po korak

Kako biste nanijeli podlogu kao profesionalac, odvojite nekoliko minuta i pogledajte upute kako se šminka korak po korak. Prije svega, morate znati kakav tip kože imate, je li mješovita, masna, osjetljiva, suha, normalna, te poznavati njezine karakteristike. Sukladno tome, pronaći ćete proizvode koje biste trebali koristiti i one koje biste trebali izbjegavati. Koža mora biti potpuno čista kako bi se izbjegle nesavršenosti uzrokovane nepravilnom njegom. U cijelom postupnom procesu kako se šminka najvažnije je započeti s kožom. Ako se ne njeguje pravilno, nećete postići dobre rezultate. Šminka će vam izgledati neujednačeno, a bore će postati uočljivije. Pripremite kožu prema svom tipu i potrebama. Na taj će način podloga biti prikladna, a nanesena šminka uredna. Uspjeh u dobivanju prave podloge za šminku bit će odabir one koja odgovara vašem tipu kože. Ako je vaša koža suha, mješovita i sl., trebali biste odabrati podlogu čija vam tekstura odgovara. Stoga podloga za šminku mora biti ugodna, ne previše masna, ne presuha. Iskoristite prednosti raznih tehnika koja će licu dati potreban sklad. Kako bi se postigla idealna tehnika, vodi se računa o obliku lica.

Jednostavan vodič kako se šminka

Želite li zadržali sklad i ravnotežu u šminkanju, poslušajte savjete stručnjaka kako se šminka pravilno. Prije svega kupujte kvalitetne proizvode, birajte prave kistove, birajte nijanse, ali i vodite računa o redoslijedu nanošenja proizvoda. Nanošenje podloge i pudera istim kistom je velika greška. Kistovi za šminkanje važni su za postizanje najboljih rezultata. Za početak morate imati osnovne kistove. Između ostalog, svaki je specifičan za određeno područje lica, teksturu proizvoda ili tehniku. Tako ćete znati kako se šminka, dobit ćete ravnomjeran makeup, bez preopterećenja. Volite li tekuće pudere, možete koristiti spužvice i postići ćete rezultate savršene kao i korištenjem kista. Ruževi za usne, bilo intenzivnih ili suptilnih boja, obavezni su dio šminke. Pojačajte prirodni ton svojih usana za diskretan rezultat, a za glamurozni učinak isprobajte intenzivnije boje. Ako vam se dogodi da našminkate usne i one izgledaju ispucano iako ste upotrijebili dobar ruž, vjerojatno im nedostaje hidratacije. Kao i kožu, usne je potrebno pripremiti za šminku. Idealno ih je svaki dan hidratizirati balzamom i povremeno napraviti piling. Za lagani make-up dovoljno je jednostavno nanošenje maskare za suptilan, ali i glamurozan rezultat. Želite li misteriozniji izgled, konturu oko očiju istaknite linijom eyelinera za oči.


Tagovi: