Kako se prijaviti na facebook

Kako se prijaviti na facebook

Kako se prijaviti na facebook račun

Društvene mreže su među najkonvencionalnijim načinima korištenja interneta. Iako se nije lako odlučiti koju društvenu mrežu koristiti, korisnici se na temelju svojih potreba odlučuju za onu koja im najviše odgovara. Danas čak i oni koji ne poznaju potencijal weba mogu napraviti profil unutar Facebooka, jedne od najpopularnijih mreža, te biti u kontaktu s članovima svoje obitelji, slati poruke i dijeliti sadržaj. Osim toga, možete koristiti chat messenger za razgovore, tražiti svoje prijatelje, reklamirati svoj brend, povezivati se s drugim ljudima i stranicama različitih tema i interesa. Zato je Facebook za mnoge postao najbrže i najpraktičnije rješenje. Iako su neke nove društvene mreže stekle veliku popularnost, nijedna po svom konceptu nije ni blizu Facebooku. Očito je da popularnost ove društvene mreže raste svake godine, a trenutno ova društvena mreža ima 3 milijarde korisnika. Za one koji još uvijek nemaju Facebook račun, vrijedi ga napraviti i provjeriti što ova društvena mreža nudi. Kako biste se prijavili, to možete učiniti putem računala, laptopa ili pametnog telefona.

Kako se prijaviti na Facebook pomoću računala

Danas je gotovo nemoguće biti na internetu, a ne znati što je Facebook i kako se prijaviti na ovu društvenu mrežu. To možete učiniti ako već imate korisnički račun. Ako želite kreirati korisnički račun sa svog računala, prije svega morate otići na početnu stranicu ove društvene mreže. Od trenutka kada započnete proces registracije, vidjet ćete sve potrebne korake za otvaranje korisničkog računa. Prvo morate kliknuti na poveznicu za registraciju. Tamo ćete unijeti svoje ime i prezime, datum rođenja, zatim e-mail adresu i lozinku. Nakon što ste to učinili, na Vaš e-mail ćete dobiti poruku sa sigurnosnim kodom koji ćete unijeti u za to predviđeno polje prilikom registracije i kliknuti na opciju Nastavi. Nakon toga ste prijavljeni na svoj profil gdje trebate unijeti ostale podatke. Ukoliko već imate račun, vidjet ćete u gornjem desnom kutu stranice gdje se trebate prijaviti sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. U gornjem desnom kutu stranice vidjet ćete polje za svoju e-mail adresu. Tamo upisujete svoju e-mail adresu koju ćete koristiti za kreiranje računa. Ako nemate Facebook, možete kreirati vlastiti račun uz pomoć jednostavnog vodiča. Za prijavu morate unijeti kod koji ste izradili. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na opciju Zaboravili ste lozinku ispod polja za prijavu. Ova društvena mreža nudi i mogućnost odabira želite li ostati prijavljeni ili ne. Ako koristite računalo, možete označiti okvir Zadrži me prijavljenim. Na taj način ćete preskočiti korake prijave, koji će vas odvesti izravno na vašu stranicu i novosti. Ako se ne prijavljujete s računala, najbolje je da ovo polje ostavite praznim.

Kako se prijaviti na facebook s mobilnog telefona

Pristup ovoj društvenoj mreži s vašeg mobilnog uređaja odvija se u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo što trebate učiniti je skinuti facebook aplikaciju sa svog mobilnog uređaja. Gotovo svi pametni telefoni i tableti mogu preuzeti ovu aplikaciju iz google app storea. Omogućuje vam prijavu bez potrebe za korištenjem internetskog preglednika. Međutim, ako ne želite koristiti aplikaciju, uvijek možete posjetiti mobilnu stranicu koristeći svoj web preglednik. Kada pronađete aplikaciju, dodirnite je da biste je otvorili. Nakon toga potrebno je unijeti svoju email adresu i korisničko ime. Ako aplikaciju otvarate prvi put, od vas će se tražiti da unesete svoju e-mail adresu i lozinku. Potrebno je koristiti istu e-mail adresu kao i prilikom kreiranja Facebook korisničkog računa. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na poveznicu ispod okvira za prijavu i slijedite sve upute za ponovni unos lozinke. Kada ponovno otvorite aplikaciju, automatski ćete se prijaviti. Ako ne želite ostati prijavljeni, morate se odjaviti iz aplikacije putem izbornika.


Tagovi: