Kako se odblokirati kad te netko blokira na viberu

Kako se odblokirati kad te netko blokira na viberu

Što kada blokirate broj na Viber-u?

Viber se opisuje kao mobilna aplikacija koja će svojim korisnicima omogućiti međusobno razmjenjivanje poruka, poziva ili sudjelovanje u grupnim razgovorima. Ova aplikacija je u potpunosti besplatna, i sve što je potrebno za njeno korištenje je internet. Radi masovnog korištenja ove aplikacije, sasvim je razumljivo da se ponekad dogodi greška poput blokiranja kontakta. U ovome slučaju potrebno je znati kako odblokirati kontakt/broj na Viberu. Viber nam nudi mogućnost jednostavnog blokiranja kao i odblokiranja.

Kako odblokirati broj na Viberu? Ako ste vi blokirali nečiji broj, tada je dovoljno otići u postavke aplikacije, odabrati privatnost i pritisnuti deblokiraj brojeve. Kontakte koje ste odblokirali sada ponovno možete kontaktirati. Da se blokirani kontakt može samostalno odblokirati? Ako je možda vaš broj blokiran s neke druge strane, tada postoje određeni trikovi koji će vam pomoći u saznanju da li ste blokirani ili ne. Kada vam aplikacija blokira vaš broj, tada možete poduzeti određene korake, no prvo bi bilo dobro da se zapitate zašto ste blokirani.

Kako saznati da li ste blokirani u Viber porukama?

Ako koristite Viber, vaša aktivnost biti će vidljiva. Međutim, kada ste privremeno nedostupni vaša aktivnost se ne pokazuje. Kako primijetiti da ste blokirani? Ako osoba s kojom ste bili u kontaktu izgleda nedostupna, tada vas je ona vjerojatno blokirala. Niti jedna aplikacija vas neće obavijestiti ako vas je druga strana blokirala, stoga to morate istražiti sami. Kada vas netko blokira, ta osoba ne može primati vaše poruke, kao niti vi njihove. Kako saznati da li ste blokirani u Viber porukama?

Najstariji trik je provjera s drugog broja. U primjeru, ako je profilna slika osobe promijenjena a vi vidite staru sliku profila, tada ste vrlo vjerojatno blokirani. Isto tako, ako možete poslati poruku s drugog broja, ali ne i sa svojega - tada ste vrlo vjerojatno blokirani. Test koji će vam zasigurno dati do znanja da vas je netko blokirao je poziv. Ukoliko uputite poziv preko navedene aplikacije i vidite samo "Pozivam" umjesto "Zvoni", tada je vaš kontakt blokiran od druge strane.

Kako odblokirati svoj broj na Viber-u?

Nakon što ste pokušali odblokirati svoj broj na sve moguće načine, jedino vam preostaje direktno kontaktirati sami Viber. Navedena aplikacija ponekad će samostalno blokirati određene brojeve radi previše poslanih poruka jer će misliti da ste takozvani Spam. Kako odblokirati svoj broj na Viber-u? Na službenoj stranici navedene aplikacije zatražit ćete zahtjev za odblokiravanjem. Vaš zahtjev sastojat će se od: Vašeg imena i prezimena, mail adrese, broja vašeg telefona, države.

Nakon ispunjenog zahtjeva na vašu mail adresu trebao bi stići postupak za pokretanje postupka odblokiravanja. Zašto je uopće došlo do blokade? Aplikacija će automatski blokirati sve one koji izlaze van okvira Pravila korištenja. Isto tako, moguće je da je više korisnika aplikacije zatražilo gašenje vaše aktivnosti na aplikaciji. Ukoliko vas je netko i označio kao Spam, aplikacija će provesti provjeru prije blokiranja. Kako bi izbjegli ovakvu prstu blokiranja, nemojte koristiti osobni broj u velikim grupama. Za vrijeme same blokade vi ćete primati poruke drugih, no na njih ne možete odgovarati. Blokade mogu biti privremene i one se mogu automatski maknuti nakon određenog perioda.


Tagovi: