Kako se nanosi gel lak

Kako se nanosi gel lak

Obzirom na to kako se nanosi gel lak, možda je bolje da se prepustite profesionalcu

Nije da se trajni lak ne može nanositi doma, ali ipak to nije obično lakiranje noktiju, ima puno detaljnih predradnji i strog redoslijed svih koraka, a uz to morate biti pedantni, bez mrljanja i brljanja. Obzirom na to kako se nanosi gel lak, možda je bolje da se prepustite profesionalcu, ako ipak želite pokušati sami, morate imati kompletnu opremu. Treba vam velika gruba rašpica, odstranjivač laka, podloga za bazni premaz, trajni lak, lampa za sušenje i sjajilo za zadnji premaz.

Ako imate problematične, krhke, ulomljene, izbrazdane nokte, zanoktice navučenu kožicu, zbilja je bolje da vidite kako se nanosi gel lak kada to radi profesionalna i educirana osoba. Vidjet ćete da se najviše vremena potroši na dobru pripremu vaših noktiju, a mirna i sigurna ruka tu pripremu savršeno odraditi da bi na kraju vaši noktići zabljesnuli u punom sjaju i ljepoti. Nakon toga možda odlučite i sami iskušati vještinu, ali naučite je od profesionalca.

Kako se nanosi gel lak i zašto se on ne suši, nego peče

Prvo izbrusite i izravnajte površinu noktiju, uredite kožicu oko njih i sve oprašite suhom maramicom, ako su vam nokti prirodno masni, morat ćete ih i odmastiti, ili dehidrirati otopinom za čišćenje laka, zatim na potpuno suhe nokte stavljate bazni premaz koji je pomalo ljepljiv, ali i mora biti jer je on vezivo između gel laka i nokta. Kako se nanosi gel lak i zašto se on ne suši, nego peče, na bazni premaz nanosite tanki sloj trajnog laka koji onda pečete jednu ili dvije minute pod UV ili LED lampom.

Kako se nanosi gel lak koji se inače ne suši na zraku, ni na noktu, ni u bočici, dakle zbilja se peče, a vrijeme pečenja ovisi o vrsti lampe koju koristite, a ne laka. Neke žene nanose dva sloja laka, ali to nije potrebno. Na osušeni trajni lak treba nanijeti i sloj završnog sjajila koje također treba peći pod UV ili LED lampom jednu ili dvije minute.

Kako se nanosi gel lak i na što treba pripaziti

Trajni lak većina žena voli jer traje tjednima i ima odličan sjaj, samo priprema i procedura nanošenja traje dugo, pa neke žene koriste gel lak sa sjajilom u istoj bočici u omjeru dva naprama jedan i skraćuju postupak za jedno pečenje. Kako se nanosi gel lak i na što treba pripaziti, svakako ako gel lak ode preko ruba površine nokta to treba očistiti odmah, prije pečenja pod lampom. Kožicu i zanoktice treba dodatno urediti i nauljiti i nahraniti.

Kako se nanosi gel lak, ako ga pravilno nanesete poštujući sve korake, neće pucati i krhati se, ali ipak kod pranja suđa i čišćenja koristite rukavice kako ga agresivne kemikalije u sredstvima za čišćenje ipak ne bi oštetile. Skidanje trajnog laka ne možete obaviti običnim odstranjivačem za lak, pa je i prvo skidanje, kada vam nokti baš izrastu, najbolje prvi put povjeriti profesionalcu, ako to ipak želite učiniti sami, nabaviti specijalni odstranjivač trajnog laka.


Tagovi: