Kako se brzo otrijezniti

Kako se brzo otrijezniti

Kako se brzo otrijezniti od alkohola

Vrijeme praznika i slavlja često je razlog za više pijenja alkohola. Svatko može imati situaciju da je popio previše. Dok se neki ljudi mogu napiti čak i malim količinama alkohola, drugima je potrebno puno više. Za one manje otporne na alkohol trenutni učinci mogu biti drugačiji, zbog čega je važno pronaći najbolje rješenje za otriježnjenje. Radnje poput hladnog tuširanja ili vruće šalice kave neće pomoći tijelu da brže izbaci alkohol. Ako često konzumirate alkoholna pića, sigurno znate što pridonosi bržem procesu opijanja ili što taj proces otežava. Možda znate i trikove za smanjenje mamurluka i kako se brzo otrijezniti. Ovisno o brzini kojom se alkoholno piće konzumira, ono utječe na stupanj pijanstva. Što je vaša tjelesna masa veća, to ste manje osjetljivi na djelovanje alkoholnih pića, bilo da se radi o pivu ili vinu. Postoji nekoliko načina kako se brzo otrijezniti i izbacite sav alkohol iz tijela. Drugim riječima, da biste to ostvarili, slijedite određene korake u procesu.

Kako se brzo otrijezniti i riješiti mamurluka

Kako se brzo otrijezniti i riješiti mamurluka? Mnogima koji vole malo više popiti nije problem vrijeme pijanstva, već kako se brzo otrijezniti. Kada osoba konzumira alkohol, on se apsorbira u krvotok, širi se po tijelu, što dovodi do poremećaja motoričkih funkcija. Postoje određeni čimbenici koji utječu na to koliko brzo tijelo prerađuje alkohol. Prije svega, to je zdravstveno stanje, metabolizam, tjelesna težina, stanje želuca, uzimanje lijekova, koliko brzo pijete i koliko podnosite alkohol. Budući da alkohol dehidrira tijelo, voda može pomoći u tom procesu. Pijenje puno vode hidratizirat će tijelo što ima učinkovit učinak. U malim dozama alkoholna pića ne uzrokuju veće probleme, no veći unos alkohola u organizam svakako je znak upozorenja. Možda mislite da je odlazak u šetnju i udisanje svježeg zraka brz način da se otrijeznite. No, ne treba zaboraviti da je tada koordinacija usporena, a svježi zrak može samo doprinijeti da se osjećate opuštenije i osvježenije. Dakle, ako ste pijani, može proći i do tri sata dok alkohol ne izađe iz tijela.

Kako se brzo otrijezniti provjerenim metodama

Kada ste spremni za noćni izlazak, važno je pažljivo izabrati pića koja ćete konzumirati. Zato je planiranje unaprijed najbolji način kako se brzo otrijezniti. Kvalitetan obrok prije pijenja alkohola smanjit će njegov učinak. Pijenje na prazan želudac uobičajena je greška mnogih. Ako ne možete jesti prije odlaska od kuće, ponesite hranu koju možete pojesti tamo gdje budete. Najbolji pristup uvijek je piti umereno. Ne miješajte različite vrste alkohola kako biste izbjegli mučninu i trovanje. Prirodni sokovi sadrže šećer koji pomaže tijelu brže eliminirati alkohol. Svježe pripremljeni prirodni sokovi od limuna, jabuke, dinje i lubenice sadrže mnoge vitamine i tvari koje potiču detoksikaciju organizma. Mudro birajte pića i odlučite se za ona s niskim udjelom alkohola. Za one koji su popili više, rješenje je pričekati da tijelo izbaci uneseni alkohol. To može potrajati jer je jetrima potrebno vremena da apsorbiraju alkohol. Stoga je jedini način kako se brzo otrijezniti čekanje, odnosno san i odmor.


Tagovi: