Kako se brijati dole

Ljepota i zdravlje

Kako se brijati dole

Kako se brijati dole ako to radite prvi puta

Mnoge mlade djevojke su u nedoumici da li se brijati dole ili ne. Ako se brijati, kako se brijati dole, da li obrijati sve ili ostaviti dio. Stvar je vlastite odluke, ako ne želite ne morate se brijati niti šišati uopće. Odlučite onako kako je vama najugodnije, a ne kako će drugima odgovarati. Možete samo obrijati bikini zonu iz razloga da busen ne viri iz kupaćeg kostima.

Kako se brijati dole ako to radite prvi puta, uzmite si dovoljno vremena jer ćete to raditi polako da se ne ozlijedite. Pobrinite se da nabavite britvice sa pomičnom glavom, gel ili kremu za brijanje, škarice, te kreme ili gel koji ćete nanijeti nakon brijanja. Bit će vam potrebno i malo ogledalo za prvi puta, kasnije vam ogledalo ako nastavite sa brijanjem možda i neće trebati.

Prvo što trebate znati da uvijek brijete u smjeru rasta dlačica, ne suprotno od rasta jer ćete tako dodatno iziritirati područje brijanja. Najbolje je brijati se navečer jer će tokom noći koža odmarati, a ne kao tokom dana kada dodatnim trenjima možete izazvati upale. Ukoliko vam je intimno područje već nadraženo radije odgodite brijanje za neki drugi dan.

Kako se brijati dole i na što pripaziti

Intimno područje je vrlo osjetljivo, a stidne dlačice su najdeblje dlake na vašem tijelu, stoga se s razlogom pitate kako se brijati dole. Najpametnije je brijati se dole kada imate dovoljno vremena i nitko vas neće ometati, svaki potez treba biti nježan i bez naglih poteza, te zapamtite brijanje ide u smjeru rasta dlačica. Prvo je potrebno škaricama skratiti stidne dlačice kako bi potezi britvicom bili lakši.

Kako se brijati dole je najbolje da kod svakog poteza britvicom trebati isprati britvicu i potez ponoviti, pazite da ne brijete na suho već da je područje pokriveno pjenom od gela ili kreme za brijanje. Britvicu nakon brijanja bacite, te kod sljedećeg brijanja koristite novu britvicu.

Nakon obavljenog brijanja potrebno je otuširati se, najbolje što hladnijom vodom, naravno nećete se tuširati prehladnom vodom, ali izbrijanoj površini odgovara hladnija voda kako bi se zatvorile pore koje u brijanjem ostale otvorene. Također je jako važno da narednih nekoliko dana ne koristite solarije i bazene zbog mogućnosti zaraze HP virusima jer su pore otvorene nekoliko dana.

Kako se brijati dole i njega nakon brijanja

Kako se brijati dole i kako njegovati područje nakon brijanja ovisit će o reakciji kože na brijanje dole. Nakon brijanja moguće su pojave malih crvenih točkica koje nisu opasne i uglavnom prođu same u par dana, no može se dogoditi da se na mjestu urasle dlake dogodi upalni proces koji ne prolazi. Za početak možete u ljekarni nabaviti kremu za smirivanje iritacije kože i uplatnih procesa, no ako ni to ne pomogne potrebno će biti obratiti se liječniku koji će propisati antibiotik.

Prilikom brijanja dole kao i na drugim mjestima na tijelu kada se brijete otvaraju se pore, a da biste pospješili zatvaranje pora područje trebate rashladiti. Nakon tuširanja hladnijom vodom nego inače, možete područje namazati gelom ili kremom za njegu nakon brijanja jer je njihova svrha upravo smirivanje područja nakon iritiranja brijanjem.

Također, kako se brijati dole možete samo i na području bikini zone, tokom ljeta uslijed znojenja i trenja može doći do iritacija zbog vrućina pa na područje koje je iritirano možete nanijeti gel za hlađenje koji će spriječiti daljnje iritacije trenjem.

Tagovi: