Kako saznati čiji je broj

Tech

Kako saznati čiji je broj

Kako saznati čiji je broj, nepoznati broj

Vjerujemo kako ste se sigurno našli u situaciji kada vam je mobitel zazvonio a na ekranu se pojavio nepoznati broj. U tom trenutku poželite biti mađioničar i kao David Copperfield saznati tko se krije iza tog broja. Činjenica je da veliki postotak ljudi se ne javlja na nepoznate brojeve osim ako ne očekuju neku povratnu informaciju poput poziva za razgovor za posao i sl. Kako saznati čiji je broj kada vam na zaslonu ostane nepoznati broj? Problem kod ovoga postoji još dan danas, kako? Dosta korisnika mobilnih brojeva i dalje ne registrira svoj broj nakon kupnje, osobito ako je riječ o broju na bonove. Što se onda dogodi? Dogodi se to da bez obzira na koji online imenik vi otišli kako bi provjerili broj koji vas je zvao, on ne pokazuje rezultate broja. Mnogi telefonski operateri su svjesni ovakvog propusta krenuli nuditi korisnicima dodatne minute i megabajte pod uvjetom da vlasnik broja pošalje svoje osnovne podatke u zamjenu. 2021 godina nosi i dalje nepotpuni telefonski imenik mobitela. Pitate se kako saznati čiji je broj onda? Upoznati ćemo vas s par najpoznatijih metoda provjere broja.

Kako saznati čiji je broj, pretraga telefonskog imenika

Telefonski imenik je oduvijek najbolji način kako pronaći nečiji broj. I dok smo nekada prelistavali stranice ili zvali info centar vezano za brojeve, danas je dovoljno sve provjeriti putem interneta. Ako se pitate kako saznati čiji je broj, savjet broj jedan je svakako da pristupite online pretrazi telefonskih imenika i krenete s ukucavanjem broja u pretragu, koja će vam u svega par sekundi otkriti da li je broj registriran i tko stoji iza broja, ili će rezultat pretrage biti prazan. Naveli smo kako je telefonski imenik mobitela dosta prazan, no svejedno možete okušati svoju sreću i u njemu. Naravno da se pretraga razlikuje ako je vlasnik broja registriran i neregistriran. Ovo je pravo na koje svatko od nas ima odabir, da li želimo da je naš broj dostupan ili ne. Većina korisnika mobilnih usluga koji su korisnici pretplate su tako registrirani, dok oni koji koriste bonove nisu. Kako saznati čiji je broj ako je netko registriran u bazi podataka? Kada želite napraviti provjeru broja, dovoljno je da navedeno utipkate u internet pretraživanje. Pojavit će vam se lista online imenika u koje možete ukucati broj koji vas muči. Ako je vlasnik broja registriran u imeniku tada dobivate ime vlasnika ili možda firme kao je broj služben i znate koji broj vas je zvao. Provjera broja preko web imenika je najčešće korištena metoda, no nije jedina.

Kako saznati čiji je broj, druge opcije

Ako metoda kako saznati čiji je broj preko pretrage online imenika ne urodi rezultatima, postoje drugi načini kako možete provjeriti o kojem broju se radi. Prvi i najjednostavniji trik je naravno uzvraćanje poziva, no ovo bi valjalo napraviti samo ako je riječ o našim domaćim brojevima, nikako ako je riječ o nekom stranom broju koji bi vam mogao prouzročiti problem u vidu cifre na telefonskom računu. Ako vam online imenik ne pokazuje rezultate, probajte s direktnim ukucavanjem broja u internet pretraživanje. Još jedan trik kako saznati čiji je broj je preko aplikacija poput WhatsApp ili Viber. Kako? Broj s kojeg imate propušteni poziv spremite u svoje kontakte i zatim ga dodajte na navedenim aplikacijama. Ovo funkcionira naravno samo ako drugi broj ima navedene aplikacije. Važno je naglasiti kako se nekada ovim putem mogao saznati identitet osobe, tj. ime i prezime koje je potrebno kako bi se pristupilo aplikaciji, no danas su navedene aplikacije sredile taj propust tako da samo pomoću fotografije možete vidjeti o kome je riječ. Danas možete identitet preko navedenih aplikacija saznati samo ako direktno pošaljete poruku osobi čiji je nepoznati broj.
Tagovi: