Kako sakriti ip adresu

Tech

Kako sakriti ip adresu

Zašto i kako sakriti ip adresu?

Među podacima koji vas mogu precizno, pa čak i osobno identificirati, je i IP adresa. Zbog toga je važno znati zašto i kako sakriti ip adresu. Na internetu svaki uređaj spojen na internet ima IP adresu, jedinstveni identifikator sastavljen od 4 broja odvojena točkama (npr. 192.168.1.1. ). Budući da je ova IP adresa jedinstvena, omogućuje vam da idete izravno na svoje računalo, znate da ste se već spojili na stranicu, također znate lokaciju s koje se povezujete.

Radi transparentnosti i jer nemate što skrivati a priori, moglo bi se pomisliti da je prikazivanje ove IP adrese u svim okolnostima neophodno. Međutim, postoji nekoliko scenarija kada bi trebali znati kako sakriti ip adresu. Prvi scenarij se odnosi na to da ne želite nužno da netko drugi može ući u trag vašem identitetu, iz bilo kojeg razloga. Očuvanje anonimnosti može biti važno ako ne želite da vaš davatelj internetskih usluga, poslodavac ili bilo tko drugi zna da posjećujete određenu stranicu. Skrivanje IP adrese vas također štiti i od hakera.

Kako sakriti IP adresu uz pomoć VPN-a?

Jedan od načina kako sakriti IP adresu podrazumijeva i korištenje VPN-a. Ove sve popularnije usluge koriste tehnologiju virtualnog privatnog tunela, koja stvara šifrirani tunel između vas i stranice koju posjećujete. VPN-ovi se, na primjer, koriste u tvrtkama za povezivanje izvana na intranet ili interne usluge. Proliferacija VPN usluga nudi mreže višestrukih pristupnih točaka raširenih diljem svijeta. Za održavanje anonimnosti možete koristiti VPN uslugu, a u tom slučaju najbolje je dopustiti aplikaciji koja je povezana s uslugom da se poveže s vama najbližim poslužiteljem.

S druge strane, ako se želite spojiti na video uslugu koja je dostupna samo iz određene zemlje, tada možete odabrati svoju odredišnu zemlju s brojnim poslužitelja vašeg VPN-a. Postoji dodatni postupak kako sakriti IP adresu, a on uključuje korištenje AntiTrack alat. AntiTrack onemogućuje uređaje za praćenje s različitih stranica koje posjećujete, a može ih biti puno. AntiTrack također može redovito mijenjati vaš digitalni otisak, dajući lažne informacije o veličini vašeg zaslona i drugim postavkama web-preglednika.

Kako sakriti IP adresu i kako nabaviti VPN?

Sada kada znate neke od postupaka kako sakriti IP adresu, vrijeme je da saznate kako nabaviti VPN. Za potpun i neograničen VPN koristite Avast Ultimate puni paket koji nudi sveobuhvatno rješenje za vašu zaštitu na svim vašim uređajima. Avast Ultimate dostupan je besplatno 3 mjeseca, bez obveze i kreditne kartice. Među modelima koji se nude u paketu Avast Ultimate je i usluga SecureLine VPN. Avast SecureLine VPN dostupan je za Windows i macOS, tako da ga možete koristiti za zaštitu svih svojih uređaja.

SecureLine VPN uključuje 55 lokacija poslužitelja diljem svijeta, poboljšanu sigurnost s 256-bitnom enkripcijom i aplikaciju jednostavnu za korištenje koja se automatski povezuje s najbližim, štiteći vas od napada hakera. Uz AntiTrack Premium, možete potpuno bezbrižno koristiti internet, uz alat koji redovito modificira vaš digitalni otisak kako bi otežao identificiranje vaših uređaja. Avast Ultimate također uključuje sveobuhvatnu zaštitu od virusa, hakerskih softvera itd. Ako niste dobri u korištenju kompjutera, upitajte svojeg prijatelja ili člana obitelji koji je, da vam pokaže dodatne načine kako sakriti IP adresu.

Tagovi: