Kako roniti bez začepljenog nosa

Sport

Kako roniti bez začepljenog nosa

Ako ste početnik, evo kako roniti bez začepljenog nosa

Ronjenje na dah jedan je od najljepših aktivnosti na svijetu. Zaroniti u to predivno plavo prostranstvo i uživati u pejzažu u živim bićima koje tamo možete susretati naprosto je neopisivo. Ipak, da biste bili uspješni u toj aktivnosti, trebali biste znati nekoliko stvari od kojih je jedna kako roniti bez začepljenog nosa. To se odnosi na ronjenje u kojem nemate masku koja će držati vaš nos izvan doticaja s morem.

U svakom slučaju ne brinite, jer lako je naučiti kako roniti bez začepljenog nosa. Kada jednom naučite ovu vještinu, nećete više nikada trebati začepiti nos prije skakanja u vodu. Isto tako, vaše samopouzdanje prilikom ronjenja će se povećati. Vježbanje ove tehnike je također bezopasno, jer taman i da vam uđe malo morske vode u nos, ona će vam pročistiti nosnice i sinuse, što je zdravo. Ne brinite, koraci će biti toliko detaljno i precizno opisani da se to vjerojatno neće ni dogoditi. U nastavku ćemo vam opisati kako se to radi

Tehnika kako roniti bez začepljenog nosa pomoću ovih koraka

Osnovni korak koji morate savladati prilikom ronjenja je kontroliranje i kvaliteta disanja, kao i vježbanje opuštenosti. Dapače, postoji čitav niz savjeta i preporuka u vezi ronjenja na dah, stoga vam svakako savjetujemo da najprije napravite tečaj ronjenja na dah, jer radi se o opasnoj aktivnosti. Ako ste takav tečaj već napravili, u nastavku ćemo vam opisati kako roniti bez začepljenog nosa. Prije svega, vježbati ronjenje bez začepljenog nosa mora biti u sigurnim uvjetima. Dakle, najbolje bi bilo da takvu tehniku vježbate u plitkoj vodi u kojoj možete stajati, i to na način da vas neka osoba od povjerenja nadzire.

Najjednostavniji način kako roniti bez začepljenog nosa jest nabaviti posebnu štipaljku za nos. Ipak, najveći majstor ćete biti ako to možete napraviti bez štipaljke. Ronite na način da kao da ćete ispustiti zrak kroz nos, ali ga nemojte ispustiti nego održavajte pritisak kao da budete. Na taj način će zrak koji je spreman izaći sprječavati vodi da uđe.

Kako roniti bez začepljenog nosa jednostavno i brzo

U prethodnom poglavlju smo ukratko objasnili kako roniti bez začepljenog nosa. U ovom poglavlju ćemo detaljnije objasniti cijeli postupak na način da ga bolje razumijete. Najprije, zaronite par puta glavu u vodu na način da držite nos. Osjećajte se udobno u vodi i naviknite se na bivanje u vodi. Potom, kad zaronite glavu u vodu, probajte maknuti prste s nosa ali istovremeno krenuti ispuštati zrak kroz nos. Na taj način ćete vidjeti da tako voda ne može ući u vaš nos. Druga vježba je da držite glavu izvan površine vode i sporo krenete zaranjati istovremeno ispuštajući zrak iz nosa.

Dapače, zrak krenite ispuštati iz nosa još prije nego što glavu zaronite, te nastavite to raditi kad zaronite. Ponovite taj postupak par puta a zatim pokušajte zaroniti glavu bez da ispuštate zrak, ali da držite pritisak u nosu. To je jednostavan način kako roniti bez začepljenog nosa, upravo uz pomoć ovih vježbi!

Tagovi: