Kako resetirati daljinski

Tech

Kako resetirati daljinski

Kako resetirati daljinski

Kako resetirati daljinski upravljač ovisit će o proizvođaču vašeg televizora i daljinskog upravljača. Iako su postupci vrlo slični od proizvođača do proizvođača, ipak se razlikuju u pojedinim detaljima. Prije svega, daljinski upravljač nije oduvijek dodatna oprema samih televizora, već su se televizori u početku proizvodili bez daljinskih upravljača. Prvi televizori su imali su funkcijske gumbe na svom kućištu, pa se za svaku promjenu programa ili promjenu glasnoće moralo ustati iz udobnosti naslonjača. Prvi daljinski upravljači bili su žičano povezani sa televizorom i imali su samo funkciju paljenja i gašenja televizora, te promjenu tv kanala.

Današnji daljinski upravljači imaju brojne funkcije i mogućnosti, a određeni modeli imaju funkcije slične funkcijama bežičnog kompjuterskog miša. Daljinski upravljači su veoma zahvalni uređaji, koji se i veoma rijetko kvare. Sve što morate je s vremena na vrijeme promijeniti baterije. Ipak, veoma rijetko potrebno je resetirati daljinski, pa ovdje proučite osnove kako resetirati daljinski upravljač vašeg televizora.

Kako resetirati daljinski upravljač Samsung

Za primjer kako resetirati daljinski upravljač ćemo koristiti daljinski upravljač tvrtke Samsung. Daljinski upravljač najčešće se resetira iz dva razloga, a to su zbog kvara ili promjene pohranjenih prečaca za određene funkcije. Ako vam daljinski upravljač ne radi dobro u potpunosti, prva stvar koju provjerite je da li su se ispraznile baterije. Izmijenite baterije, a ako i dalje ne radi, a prije nego li ga odnesete u servis, resetirajte daljinski. Kao i svi slični uređaji, daljinski može prestati raditi zbog banalnih softverskih problema, koji se mogu riješiti resetiranje. Također, treba reći kako se resetiranje daljinski vraća na tvorničke postavke.

Uz Samsung daljinske upravljače dolaze i upute za korisnike u kojima je jasno navedeno kako resetirati daljinski upravljač, a sam postupak započnite istodobnim pritiskom tipke “B” i “C”, a kada primijetite da je led lampica na daljinskom zabljesnula dvaput pritisnite redom kombinaciju “981”. Kao dodatnu opciju za resetiranje na daljinskom upravljaču možete pronaći tipku “RESET”, koja se nalazi u dnu daljinskog upravljača. Za to će vam biti potreban predmet sa tankim vrhom, jer je tipka mala i uvučena u kućištu daljinskom upravljača. Nakon pritiska tipke “RESET”, isključite svoj televizor, a potom ga uključite i sa njim uparite daljinski upravljač.

Kako resetirati daljinski upravljač Philips

Naravno, Philips kao i svaki proizvođač ima vlastitu shemu kako resetirati daljinski upravljač. Da bi uspješno vratili Philips daljinski upravlja na tvorničke postavke potrebno je istovremeno pritisnuti dvije tipke i to “OK” i “MUTE”. Nije dovoljno samo pritisnuti ove dvije tipke, već ih je potrebno tako pritisnute držati narednih 5 sekundi, kako bi daljinski prihvatio zadanu funkciju vraćanja na tvorničke postavke.

Treba reći i kako se sav postupak izvodi dok je vaš televizor uključen, jer će vam se tijekom postupka resetiranja i nakon pritiska tipaka “OK” i “MUTE”, na ekranu prikazati izbornik sa opcijom resetiranja. Kada vam se otvori navedena opcija, odaberite ju tipkom “SELECT”, a naredbu potvrdite tipkom “OK”. Sve programirane funkcije na daljinskom upravljaču će kao posljedica resetiranja biti obrisane. O kojem god se daljinskom upravljaču radilo, ako ne radi na najbolji način prije svega provjerite stanje baterija, a tek potom potražite način kako resetirati daljinski. Ako vam upute dobivene uz uređaj nisu najjasnije, svakako daljinski odnesite u ovlašteni servis.

Tagovi: