Kako reagira povrijeđeni muškarac

Ljubav i veze

Kako reagira povrijeđeni muškarac

Kako reagira povrijeđeni muškarac i koji su uzroci

Emocionalni odnosi među ljudima oduvijek su predmet rasprave. Način na koji komuniciramo i vežemo se uz druge ljude nosi uz sebe širok spektar emocija, bilo da su one pozitivne ili negativne. Čak i najstabilniji međuljudski odnosi ne prolaze bez nekih trzavica s vremena na vrijeme, a to se posebno očitava u ljubavnim vezama. Kako reagira povrijeđeni muškarac najčešće će se pitati osoba koja je u vezi s njim.

Čak i veze koje su većinu vremena pune ljubavi i razumijevanja imaju svoje uspone i padove. Svađe su ponekad neizbježne bilo da su se pokrenule radi nekih ozbiljnijih tema kao što je prevara ili radi naoko jednostavnih i bezazlenih situacija kao što je svađa oko spuštanja WC daske. Kad već dođe do svađe, dobro je znati kako deeskalirati situaciju i shvatiti ako je jedna strana prevršila mjeru sa nekim svojim postupkom ili riječima. U ovome tekstu opisat ćemo najčešće znakove uz koje možete prepoznati kako reagira povrijeđeni muškarac.

Kako reagira povrijeđeni muškarac i tko može najviše povrijediti

Svaka osoba je drugačija i ne reagira jednako na svaku situaciju. Način kako reagira povrijeđeni muškarac ili žena uvelike ovisi o osobnoj emocionalnoj zrelosti i stabilnosti te osobe. Općenito gledajući, osoba koja ima više samopouzdanja i zna kako se nositi sa svojim emocijama teže će doći do toga da ju druga osoba uspije povrijediti.

Naravno, veliku ulogu u cijeloj priči ima i to s kim je došlo do svađe. Ako se radi o nekoj bliskoj osobi u koju imamo povjerenje, mogućnost da ostanemo povrijeđeni znatno su viši, a i ta osoba će vrlo vjerojatno jako dobro znati što reći ili napraviti kako bi uspjela povrijediti drugu stranu. Svaki muškarac je drugačiji no tipična situacija kako reagira povrijeđeni muškarac je ljutnja. Ta ljutnja se može odraziti kao svađa sa povišenim glasovima ili u nekom situacijama i kroz fizičku agresiju. Bez obzira na uzrok povrijeđenosti, fizički obračun nikad nije opravdan i nikako se ne smije tolerirati.

Kako reagira povrijeđeni muškarac i kako popraviti odnos

Ako je došlo do svađe radi nekog razloga, kako reagira povrijeđeni muškarac može otići i na sasvim drugu stranu. Neće biti galame ili dodatne svađe već će se neki muškarci jednostavno maknuti od sukoba i u potpunosti vas ignorirati. Ovo nije nužno loša reakcija jer je u nekim sukobima bolje kad se napravi stanoviti odmak dok se malo ne slegnu tenzije.

Razgovor je tada dobro opet pokrenuti tek kad se obje strane malo ohlade. Bitno je samo da zbilja i dođe do nastavka razgovora jer ignoriranje ne rješava ništa već može dugoročno samo narušiti odnos. Još jedan način kako reagira povrijeđeni muškarac može biti kroz osvetu ili inat. Ako je došlo do prevare, moguće da će vam vratiti istom mjerom, a ako je došlo do prigovora na nešto iz prošlosti izvući će i on neki vaš stari prijestup. Bez obzira na vašu situaciju i prirodu sukoba, jedini pravi način za rješavanje odnosa je konstruktivan razgovor.

Tagovi: