Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela

Tech

Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela

Jednostavan način kako provjeriti ispravnost punjača mobitela

U današnjem svijetu kada nam je cijeli svijet na dlanu zahvaljujući mobitelima, njihovo punjenje postala je svakodnevna potreba. Mnogi od nas ne razmišljaju o tome da nepravilni punjači mogu ozbiljno oštetiti ili uništiti bateriju našeg mobitela, pa sukladno tome kupujemo svakakve punjače. Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela? Svakome od nas se dogodilo da nam se stari punjač jednostavno oštetio ili prestao puniti, što je donijelo potrebu za kupnjom novog. Iako bi logična stvar bila otići u dućan gdje smo kupili mobitel i kupiti novi punjač, ili naručiti isti – mnogi će posegnuti za univerzalnim punjačima i tako napraviti više štete nego koristi.

Prije kupnje punjača poželjno je da se savjetujete sa stručnjakom kako na kraju ne bi oštetili svoji mobitel. Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela? I dok možda mislite kako je sami znak punjenja dovoljan znak za ispravnost, on vaš može prevariti. Sigurno vas neće iznenaditi činjenica kako postoji aplikacija koja isto tako mjeri ispravnost punjača mobitela. Potrebno je preko trgovine aplikacijama skinuti “Ampere”, spojiti punjač na mobitel i pokrenuti aplikaciju. U svega nekoliko sekundi aplikacija će nam prikazati da li se radi o pravilnom punjenju uređaja ili ne.

Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela i kako odabrati punjač za mobitel

Kada nam treba novi punjač za mobitel nađemo se u svojevrsnoj dilemu, Hoćemo li kupiti originalni punjač od proizvođača mobitela ili ćemo odabrati neoriginalni/univerzalni punjač? Kada biramo originalni punjač, sigurno se nećemo pitati kako provjeriti ispravnost punjača mobitela – što znači da je punjač u potpunosti kompatibilan s uređajem i nudi pouzdano punjenje uz određenu brzinu. Razlog zašto mnogi od nas radije kupuju univerzalne punjače je sama cijena, jer cijena originalnih punjača je često nešto veća.

Kada kupujemo neoriginalne ili “univerzalne” punjače, trebamo znati da postoje dvije kategorije. Neki dolaze sa strane renomiranih proizvođača dodataka za mobitele, dok drugi nemaju imena. Ovdje postoji razlika u samoj kvaliteti. Ne preporučuje se kupnja no name punjača jer oni mogu uzrokovati gadna oštećenja. Kada priključite svoji mobitel na ovakav punjač možete čuti zujanje, osjetiti pregrijavanje punjača i mobitela. Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela je svakako dobro pitanje, osobito ako ste kupili punjač koji vam je pomalo sumnjiv.

Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela i što je najbolje napraviti kada kupite novi punjač

Ukoliko niste sigurni što je najbolje, bilo bi dobro da da potražite pomoć prodavača u specijaliziranoj trgovini. Ako vam je cijena nabavke originalnog punjača prevelika, tada je najbolje da vam prodavač da savjet za nabavku drugog. Kako provjeriti ispravnost punjača mobitela? Svi punjači su u startu ocijenjeni, što znači da su ispravni. Nažalost, ovo nije uvijek slučaj. Ponekad i originalni punjači mogu prouzrokovati pregrijavanje pa čak i eksplodiranje. Kada kupite novi punjač, najbolje je da skinete aplikaciju “Ampere” koja će vam u samo nekoliko sekundi pokazati ispravnost punjača. Ovo je veoma korisna aplikacija, osobito za sve one kojima je voltaža na mobitelu bitna stavka. Zašto je važno odabrati dobar punjač? Punjač utječe na zdravlje našeg mobitela i na njegovu bateriju.

Baterija mobitela ima određeni ciklus trajanja, no ona se dobrim održavanjem može “održavati na životu”. Sada kada znate kako provjeriti ispravnost punjača mobitela postavlja se pitanje kako pravilno puniti mobitel? Nekada se govorilo kako je nadopunjavanje baterije loše, kako se mobitel treba isprazniti do kraja pa zatim puniti, kako nije dobro ostaviti mobitel na cjelonoćnom punjenju itd. Da li je ovo sve istina? Ne. Novije baterije mogu se puniti bilo kada i mogu biti neograničeno na punjaču. Preporučuje se da se mobiteli stavljaju na punjenje kada baterija padne ispod 20% i da se pune do nekih 90% što će regulirati potrošnju baterije.

Tagovi: