Kako promijeniti ime na instagramu

Tech

Kako promijeniti ime na instagramu

Kako promijeniti ime na Instagramu

Vrlo mali broj radnji obuhvaća postupak kako promijeniti ime na Instagramu. Instagram je društvena mreža ili aplikacija koja služi za spajanje i komunikaciju među korisnicima. Nekoliko je poznatih društvenih mreža, a svaka od njih se razlikuje od iduće po konceptu kako korisnici prikazuju svoj profil i dijele informacije o sebi sa drugim korisnicima. Instagram je korisničke profile zamislio kao prvenstveno vizualne, pa se najviše dijele slike i video sadržaj. Ova aplikacija je iznimno popularna i broji stotine milijuna korisnika, što je svakako dobro jer na njoj možete pronaći gotovo sve ljude od vašeg interesa, te se povezati i komunicirati.

Također, Instagram se pokazao kao savršena platforma za razvijanje biznisa brendiranjem vlastitog lika i djela. Instagram se dakle naslanja na vizualne segmente u što spadaju i nazivi ili imena profila. Problem nastaje u trenutku izrade profila, jer je velika vjerojatnost da je ime koje ste odabrali za svoj profil već zauzeto i ne možete ga koristiti. Često je slučaj da se pojedini profili ugase ili izbrišu, pa se oslobodi ime ili naziv. U tom trenutku možete odabrati i tada je bitno znati kako promijeniti ime na Instagramu.

Najlakši način kako promijeniti ime na Instagramu i kako provjeriti dostupnost imena

Nekoliko je uzroka koji najčešće dovode do potrebe kako promijeniti ime na Instagramu. U najvećem broju slučajeva radi se o nedostupnosti željenog imena na početku registracije računa. Registracija korisničkog računa na Instagramu je veoma jednostavna i sve što vam je potrebno od podataka su e-mail adresa i ime kojim želite nazvati vaš profil. Ime profila ne mora biti vaše ime i prezime.

U pozadini profila će stajati vaše ime i prezime, a za naziv profila se najčešće biraju nadimci po kojima su poznati korisnici. Ovo je posebno važno ako kroz Instagram profil želite izgraditi osobni brend i posao. Dakle, treba razlikovati ime profila od klasičnog imena i prezimena. Ime i prezime na Instagramu možete promijeniti u bilo kojem trenutku, dok ime profila možemo mijenjati jedino ako je novo željeno ime dostupno. Prije nego krenete u to kako promijeniti ime na Instagramu, pretragom u Instagram tražilici provjerite da li već postoji profil pod istim imenom.

Kako promijeniti ime na Instagramu, te da li mogu potom vratiti prethodno ime

Postupak kako promijeniti ime na Instagramu svodi posjetu vlastitog Instagram profila i to početne stranice. Tamo ćete pronaći stavku ” uredi profil ” a unutar nje možete mijenjati različite informacije koje dijelite sa ostalom Instagram zajednicom. Instagram je ostavio jednu jako dobru opciju kada mijenjate ime. Naime, ako promijenite ime i shvatite da vam se ne sviđa, ne morate brinuti idućih 14 dana kako vratiti vaše staro Instagram ime. 14 dana je rok u kojem vaše staro ime neće biti dostupno nekome od korisnika sa Instagrama, već ćete isključivo vi zadržati pravo da ga ponovno počnete koristiti.

Nakon 14 dana gubite to pravo i ime će postati dostupno svima. Da ne bi brinuli kako promijeniti ime na Instagramu, pažljivo ga birajte a posebno ako u planu imate pokretanje posla. Osim vizualnih segmenata, da bi vas korisnici lakše prepoznali i upamtili, birajte mudro i odaberite što posebnije i atraktivnije ime za Instagram profil.

Tagovi: