Kako promijeniti gumu na autu

Tech

Kako promijeniti gumu na autu

Priprema za promjenu gume na autu: Kako se pripremiti za promjenu gume na autu

Promjena gume na autu je jedna od osnovnih vještina koju svaki vozač mora znati. Bez obzira koliko ste iskusni u vožnji, guma na vašem automobilu može se probušiti ili oštetiti u bilo kojem trenutku. Zato je važno da znate kako promijeniti gumu na autu. U ovom članku ćemo vam dati detaljan vodič kako promijeniti gumu na autu, kao i neke savjete kako izbjeći opasnosti prilikom promjene gume na autu.

Prije nego što započnete s promjenom gume na autu, prvo morate osigurati da imate sve potrebne alate.

To uključuje rezervnu gumu, križni ključ, ključ za odvijanje vijaka, kricu, rukavice i svjetiljku. Ako nemate sve ove alate, nećete moći promijeniti gumu na autu.

Sljedeći korak je pronaći sigurno mjesto za promjenu gume na autu. Nikada nemojte mijenjati gumu na prometnoj cesti ili na nekom drugom opasnom mjestu. Potražite ravnu površinu na kojoj možete sigurno postaviti kricu kako bi podigli automobil.

Također, uvijek koristite rukavice kako biste zaštitili ruke od prljavštine i oštrih predmeta.

Prije nego što podignete automobil pomoću krice, prvo morate odviti vijke na gumi koju mijenjate. To će vam olakšati posao nakon što podignete automobil. Kada odvijate vijke, pazite da ih ne izgubite i da ih stavite na sigurno mjesto.

Kada podižete automobil pomoću krice, uvijek pazite da ga postavite na sigurno mjesto. To uključuje postavljanje kricu na čvrstu i ravnu površinu, kao i provjeru je li automobil stabilan prije nego što se popnete ispod njega.

Kada ste podigli automobil, sada možete odvrnuti vijke na gumi koju mijenjate i ukloniti je s automobila.

Zatim postavite rezervnu gumu na automobil i zategnite vijke. Pazite da vijke zategnete ravnomjerno kako bi se guma pravilno pričvrstila na automobil.

Kada ste završili s promjenom gume na autu, spustite automobil pomoću krice i zategnite vijke još jednom. Također, ne zaboravite provjeriti tlak u gumama, jer neispravan tlak može dovesti do problema u vožnji.

U ovom članku smo objasnili korake za zamjenu gume na vozilu te dali savjete za sigurnost prilikom ove radnje. Kada savladate proces zamjene gume na vozilu, bit ćete spremni za sve eventualnosti koje se mogu pojaviti na cesti.

Kako promijeniti gumu na autu korak po korak: Detaljan vodič za promjenu gume na autu

Kada ste se pripremili za promjenu gume na autu, vrijeme je da započnete s detaljnim vodičem za promjenu gume na autu. Slijedite sljedeće korake kako biste uspješno promijenili gumu na svom automobilu.

1. Parkirajte automobil na sigurno mjesto

Prije nego što započnete s promjenom gume na autu, parkirajte automobil na sigurno mjesto. To uključuje ravnu površinu na kojoj možete postaviti kricu kako bi podigli automobil. Također, uvijek pazite da parkirate automobil na sigurnom mjestu, daleko od prometne ceste ili nekog drugog opasnog mjesta.

2.

Pripremite alate

Prije nego što započnete s promjenom gume na autu, pripremite sve potrebne alate. To uključuje rezervnu gumu, križni ključ, ključ za odvijanje vijaka, kricu, rukavice i svjetiljku. Ako nemate sve ove alate, nećete moći uspješno promijeniti gumu na autu.

3. Odvrnite vijke na gumi koju mijenjate

Prije nego što podignete automobil pomoću krice, prvo morate odviti vijke na gumi koju mijenjate. To će vam olakšati posao nakon što podignete automobil.

Kada odvijate vijke, pazite da ih ne izgubite i da ih stavite na sigurno mjesto.

4. Podignite automobil pomoću krice

Kada ste odvili vijke, vrijeme je da podignete automobil pomoću krice. Postavite kricu ispod automobila i podignite ga dok ne dosegnete željenu visinu. Pazite da kricu postavite na čvrstu i ravnu površinu, kao i provjeru je li automobil stabilan prije nego što se popnete ispod njega.

5. Uklonite gumu s automobila

Kada ste podigli automobil, sada možete ukloniti gumu s automobila.

Pazite da je postavite na sigurno mjesto kako ne bi oštetili gumu ili automobil.

6. Postavite rezervnu gumu

Kada ste uklonili staru gumu, postavite rezervnu gumu na automobil. Pazite da vijke zategnete ravnomjerno kako bi se guma pravilno pričvrstila na automobil.

7. Spustite automobil pomoću krice

Kada ste završili s promjenom gume na autu, spustite automobil pomoću krice i zategnite vijke još jednom. Također, ne zaboravite provjeriti tlak u gumama, jer neispravan tlak može dovesti do problema u vožnji.

Slijedeći ovaj detaljan vodič, moći ćete uspješno promijeniti gumu na svom automobilu. Budite oprezni i slijedite sve korake kako biste izbjegli opasnosti i osigurali sigurnost prilikom promjene gume na autu.

Savjeti za sigurnu promjenu gume na autu: Kako izbjeći opasnosti prilikom promjene gume na autu

Promjena gume na autu može biti opasna ako se ne pridržavate određenih sigurnosnih mjera. U ovom odlomku dati ćemo vam nekoliko savjeta kako izbjeći opasnosti prilikom promjene gume na autu.

1. Parkirajte automobil na sigurno mjesto

Kada mijenjate gumu na autu, uvijek parkirajte automobil na sigurno mjesto. To uključuje ravnu površinu na kojoj možete postaviti kricu kako bi podigli automobil.

Također, uvijek pazite da parkirate automobil na sigurnom mjestu, daleko od prometne ceste ili nekog drugog opasnog mjesta.

2. Koristite rukavice

Kada mijenjate gumu na autu, uvijek koristite rukavice kako biste zaštitili ruke od prljavštine i oštrih predmeta. Osim toga, rukavice će vam pomoći da bolje držite alate i da izbjegnete ozljede.

3. Koristite svjetiljku

Ako mijenjate gumu na autu noću ili u uvjetima s lošom vidljivošću, uvijek koristite svjetiljku kako biste vidjeli što radite. Također, svjetiljka će upozoriti druge vozače da se ne približavaju vašem automobilu.

4.

Provjerite kricu

Prije nego što podignete automobil pomoću krice, provjerite je li krica u dobrom stanju i je li dovoljno jaka da podigne vaš automobil. Ako krica nije u dobrom stanju, ne pokušavajte podići automobil jer to može biti opasno.

5. Ne podižite automobil previsoko

Kada podižete automobil pomoću krice, pazite da ga ne podignete previsoko. To može dovesti do nestabilnosti automobila i opasnosti za vas i druge.

6.

Pazite na vijke

Kada odvijate i zatežete vijke na gumama, pazite da ih ne izgubite i da ih zategnete ravnomjerno. Osim toga, uvijek provjerite jesu li vijci dobro zategnuti nakon što ste promijenili gumu.

7. Provjerite tlak u gumama

Nakon što ste promijenili gumu na autu, provjerite tlak u gumama. Neispravan tlak može dovesti do problema u vožnji i opasnosti na cesti.

Slijedeći ove savjete, moći ćete izbjeći opasnosti prilikom promjene gume na autu. Budite oprezni i slijedite sve korake kako biste osigurali sigurnost prilikom promjene gume na autu.
Tagovi: