Kako promijeniti banku

Financije

Kako promijeniti banku

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.02.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako promijeniti banku – zatvoriti račun u staroj i otvoriti račun u novoj banci?

Danas svatko od nas može svoje financije voditi u nekoj od brojnih banaka koje posluju u našoj zemlji, a kako vrijeme ide, neki nisu zadovoljni radom jedne banke ili su se preselili na neku lokaciju gdje druga banka ima dostupnije bankomate ili radi nekog drugog razloga. Kako promijeniti banku? Što napraviti da biste preselili svoje financije iz jedne banke u drugu?

Postoji više načina na koji se možete prebaciti u novu banku. Možete ostaviti svoj račun u staroj banci i dalje otvoren, a možete ga i zatvoriti. Ukoliko zatvarate račun u staroj banci i želite što prije svoje financije preseliti u novu, banke će samostalno odraditi to prebacivanje na Vaš zahtjev, a Vi nećete morati odlaziti u staru banku da biste odraditi neku transakciju. U suštini, promjena banke nije kompliciran proces jer uvijek možete s postojećim računom u nekoj banci otvoriti novi u nekoj drugoj. Kako promijeniti banku? O tome govorimo u članku.

Kako promijeniti banku? Računi za plaćanje prebacuju se u brzom postupku.

Kada mijenjate osnovni račun na koji primate plaću, rok za prebacivanje je 12 radnih dana, a taj rok se tiče samo banaka koje moraju obaviti tranziciju u zadanom periodu. Ovo je definirano i zakonom. Ukoliko mijenjate banku radi takvih razloga, 12 dana je relativno kratak period i nećete morati dugo čekati. Kako promijeniti banku za dodatne račune?

U tom slučaju ne morate puno komplicirani: jednostavno odite u novu banku i zatražite otvaranje novog računa. Postojeći račun u drugoj banci nije opstruirajući faktor za otvaranje novog računa u novoj banci. Imat ćete više računa i moći ćete raspodijeliti svoje financije u više banaka. Neki poduzetnici vole eksperimentirati pa drže svoje osobne račune u jednoj banci, a svoj novi račun nekog obrta ili poduzeća otvaraju u drugoj banci. U tom slučaju ne postoje procedure koje morate obaviti da biste imali račune u više banaka. Kako promijeniti banku? Vrlo jednostavno – otvorite novi račun u novoj banci.

Kako promijeniti banku kada imate neriješena dugovanja?

Čak i kada se prebacujete u novu banku, a imate neriješena dugovanja prema staroj, to možete lako učiniti. Ukoliko postoje neki dugovi u staroj banci, dogovorite uvjete vraćanja novaca u staroj banci i otvorite račun u drugoj. Vaš račun će se u staroj banci zatvoriti tek kada riješite ta dugovanja, no svejedno možete otvoriti novi račun u novoj banci.

Kako promijeniti banku kada imate takva dugovanja? Niste obavezni u novoj banci najaviti da imate dugovanja staroj, no nećete moći zatvoriti svoj račun u staroj banci ukoliko niste riješili ta dugovanja. Oni koji se pitaju kako promijeniti banku trebaju znati da je to jednostavan proces i ne vuče za sobom neke kompliciranje procedure, dostavljanje zahtjeva i uplaćivanje dodatnih naknada. Slobodni ste izabrati s kojom ćete bankom surađivati isto kako ste slobodni i birati gdje ćete kupovati odjeću ili namirnice. Za više dodatnih informacija, javite se svojoj matičnoj banci i pitajte što Vas zanima.

Tagovi: