Kako prekriti sijede bez farbanja

Ljepota i zdravlje

Kako prekriti sijede bez farbanja

Kako prekriti sijede bez farbanja novim načinom stiliziranja kose

Obično sijedimo oko sljepoočnica. Stoga bi moglo biti dovoljno da promijenite način na koji dijelite kosu kako biste prekrili sive niti. Otkrijte kako prekriti sijede bez farbanja novim načinom stiliziranja kose. Ako želite biti kreativniji, možete odabrati cik-cak dio – upotrijebite sprej za kosu, gel ili pjenu kako biste ga zadržali na mjestu. Ako je vaša kosa duga, sive pramenove možete prekriti pletenicama (klasična pletenica ovdje neće pomoći. ) Morat ćete potrošiti malo vremena i truda da biste stvorili voluminoznu pletenicu i pretvorili je u rub. Možda ćete htjeti isprobati i izazovnije stilove – oni također mogu pomoći u skrivanju sijede kose. Možete koristiti različite dodatke ako ne volite pletenice ili imate kratku kosu. Tijare, trake za glavu, igle i tako dalje pomoći će vam da pokrijete sijedu kosu i izgledate u trendu. Možete probati i kapu. Primjerice, beretke su ove jeseni na vrhuncu popularnosti. Naravno, ova metoda za to kako prekriti sijede bez farbanja neće biti korisna ako planirate provoditi vrijeme u zatvorenom. Voluminozne frizure pomažu u rješavanju sijede kose jako dobro. Jednostavno morate stvoriti volumen u korijenu ili dobiti kovrče. Uvojci će učiniti da vaša kosa izgleda voluminoznije i sakriti sijede pramenove kose.

Kako prekriti sijede bez farbanja i kako ih prevenirati

Koristite sprej za nijansiranje kako prekriti sijede bez farbanja. Istražite kako prekriti sijede bez farbanja i kako ih prevenirati. Nemojte čupati sijedu kosu. Stvar je u tome što kad čupamo niti oštećujemo folikule. Na kraju će te dlačice prestati rasti i dobit ćete ćelave mrlje koje su puno neugodnije jer ih je teže sakriti. Da biste spriječili prerano posijeđivanje, morate uzeti u obzir svoj način života i navike. Prestanite sa zdravim navikama poput pušenja. Jedite životinjske proizvode. Na primjer, jetra sadrži ogromnu količinu vitamina B12. Nedostatak vitamina B12 može uzrokovati prerano posijedenje. Mnogi ljudi misle da se sijeda kosa javlja zbog stresa. Znanstvenici još nisu pronašli nijednu činjenicu koja može dokazati ovu teoriju. Ali stres utječe na naše tijelo na jako loš način, pa se preporučuje biti smiren i ne brinuti zbog sitnica. Kako se nosite sa sijedom kosom? Znate li kakve korisne maske? Najučinkovitiji način sakrivanja sijede kose je upotreba nijansiranih proizvoda za kosu. Dugo vam ne mijenjaju boju kose ako ih usporedimo s bojom za kosu, ali stvarno nam pomažu da izgledamo uglađenije kad jednostavno nemamo vremena.

Kako prekriti sijede bez farbanja kod kuće

Tražite li prirodnije rješenje kako prekriti sijede bez farbanja ili želite isprobati nešto što ste možda već imali u svojoj kuhinji? Stiže popis od deset prirodnih načina kako prekriti sijede bez farbanja kod kuće. Ako imate tamniju kosu, zapravo možete upotrijebiti kavu ili crni čaj da biste sijede obojili u tamniju nijansu, a boja će trajati oko tjedan dana. Druge mogućnosti za brinete su izrada paste za bojenje od crnog papra i jogurta ili korištenje melase s crnim trakama (ali pripazite na oči! ). Kana je također izvrsna opcija za brinete i crvenokose i dugotrajnija je boja. Postoji i više biljaka koje se dobro daju umirućoj kosi, a koje biljke koristite ovisit će o boji vaše kose. Crvenokosi će htjeti neven, neven, šipke i hibiskus. Brinetama je potreban ružmarin, kopriva i kadulja, dok plavuše mogu koristiti čaj od kamilice, nevena, nevena, šafrana, korijena rabarbare i latica suncokreta. Plavuše također mogu koristiti mješavinu limunovog soka i kokosovog ulja. Ako želite koristiti prirodna rješenja kako biste zapravo zaustavili ili čak preokrenuli proces sivenja, neki zagovornici kažu da kombucha može pomoći. Možda ne postoje znanstveni dokazi koji to potkrepljuju, ali kombucha je prilično ukusna, pa zašto ne probati?

Tagovi: