Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Tech

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon nikada nije bilo lakše. Mobilni uređaji su potrošna roba, međutim mnoge stvari u životu nisu. Tako je i sa sadržajem i uspomenama koje se stvaraju pomoću mobilnih uređaja. Mnogi razgovori, posebno oni tekstualni su nam od velikog značaja i svakako ih želimo sačuvati. Aplikacije koje se mogu instalirati na mobilnom uređaju zaista su jedna dodatna vrijednost.

WhatsApp aplikacija razvijena je u svrhu komuniciranja sa drugim ljudima i jedna je od najboljih u tom pogledu. Ono što nam nudi ova aplikacija je mogućnost spremanja razgovora na zajednički server, kako bi u određenim situacijama poput kvara mobilnog uređaja, mogli povratiti svoje razgovore. Ovaj instrument spremanja razgovora i vraćanja na mobilni uređaj, uvelike olakšava kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon. Također, osim samih razgovora na ovu opciju spremanja možete koristiti i kada je multimedijalni sadržaj u pitanju, pa ćete sve slike koje ste primili moći spremiti na server i kasnije ih preuzeti na novom uređaju.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa Android sustavom

Treba razlikovati nekoliko situacija koje utječu na to kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon. Ovdje se prvenstveno radi o operacijskim sustavima koje podržavaju vaš stari i novi mobilni uređaj. Preciznije, koji je operacijski sustav kompatibilan sa uređajem s kojega preuzimate razgovore, te sa mobilnim uređajem na kojega prebacujete whatsapp razgovore. Ako je riječ o mobilnim uređajima koji koriste isti operacijski sustav, tada je postupak krajnje jednostavan. Dakle, ako vaši mobilni uređaji podržavaju Android sustav, tada ćete na raspolaganju imati Google servise. Jedan od tih servisa je Google disk, na koji možete pohraniti različite datoteke i sadržaj, pa tako i whatsapp razgovore. Google disk funkcionira na način da se povezuje sa vašim e-mail adresom i korisničkim računom.

Ovaj korisnički račun nije povezan sa mobilnim uređajem, već isključivo sa vašom e-mail adresom. Postupak kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sastoji se od pohranjivanja razgovora na Google disk. Nakon toga, na svoj novi mobilni uređaj preuzmite i instalirajte whatsapp. Mobilni uređaj sinkronizirajte sa vašom e-mail adresom i sa Google diska preuzmite svoje pohranjene whatsapp razgovore. Stvar jednako funkcionira i za ostali sadržaj poput slika i video materijala.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim operacijskim sustavom

Iako je pristup sličan kao kod prebacivanja whatsapp razgovora između mobitela sa istim operacijskim sustavom, nešto je kompleksnije kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon, a ako je drugi operacijski sustav u pitanju. Android je najzastupljeniji operacijski sustav, a Iphone je razvio vlastiti operacijski sustav. Ako prelazite sa mobilnog uređaja koji podržava Android na Iphone ili obrnuto, kako bi prebacili whatsapp razgovore, potrebno je instalirati aplikaciju poput iCarephone. Ova aplikacija trenutno je najpopularnija. Tržište se brzo mijenja pa je najbolje uvijek provjeriti koja je aplikacija trenutno najkvalitetnija.

To možete provjeriti na forumima. U svakom slučaju iCarephone i slične aplikacije, instaliraju se na računalu. Na računalo se moraju spojiti oba mobilna uređaja, koji se potom sinkroniziraju kroz iCarephone aplikaciju. U tom trenutku biti će vam omogućena izmjena sadržaja sa jednog na drugi mobilni uređaj, a ovo je ujedno i najjednostavniji način kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim operacijskim sustavom.

Tagovi: