Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop uz pomoć usb kabela

Zanima vas kako prebaciti slike sa mobitela na laptop uz pomoć usb kabela? Onda svakako pročitajte ovaj tekst jer ćete tako na najbolji način naučiti kako prebaciti fotografije sa mobitela na laptop uz pomoć usb kabela. Za kopiranje svih slika povežite mobitel s računalom putem USB kabela. Mobitel će vas pitati želite li napuniti pametni telefon, prenijeti datoteke ili prenijeti fotografije. Nakon što kliknete na pametni telefon, otvorit će se prozor za automatsko pokretanje na vašem računalu, samo kliknite na Uvezi slike i videozapise.

Sve vaše fotografije bit će uvezene. Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop možete i na ovaj način: idite na Moje računalo ili Računalo i odaberite svoj mobitel, a zatim istražite mape kako biste pronašli onu koja sadrži vaše fotografije (može se nazvati "fotografija", "kamera", ali i "DCIM". Ovisno o mobitelu, način pristupa je različit: pogledajte priručnik da vas vodi). Zatim kopirajte slike na računalo. S nekim markama mobilnih uređaja možete instalirati softver na računalo za prijenos fotografija.

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop bežičnim putem

Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako prebaciti slike sa mobitela na laptop bežičnim putem. Moguće su dvije metode povezivanja: infracrvena ili Bluetooth. Iako su bežične veze općenito manje pouzdane od onih putem kabela, one imaju niz prednosti. Ove su tehnologije otvorene za sve vrste računalnih platformi: Windows, Mac, Linux i mobilne OS (Symbian, Palm, Windows Mobile) i za druge vrste uređaja: osobne asistente, pisače itd.

Na kraju, primijećene brzine, do 100 kb / s, ostaju prihvatljivi za prijenos umjereno velikih datoteka, poput fotografija. Međutim, ove bežične tehnologije ovise o udaljenosti između uređaja (osobito infracrvenoj) i određenim smetnjama. Potrebno je da s obje strane telefon i računalo budu opremljeni istim bežičnim sučeljem kako bi mogli komunicirati. Većina mobilnih telefona ima infracrveni port, uz nekoliko iznimaka. Bluetooth povezivanje rezervirano je za modele srednjeg i visokog ranga.

Što se tiče računala, većina prijenosnih računala opremljena je infracrvenom, rjeđe Bluetooth tehnologijom, ali se udio opremljenih prijenosnih računala stalno povećava. Na stolnom računalu, bez infracrvene ili Bluetooth veze, gotovo ćete uvijek morati uložiti u USB adapter. Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop bežičnim putem uvelike ovisi o vašoj informatičkoj pismenosti. Postupak je vrlo jednostavan. Naime, morate samo povezati mobitel i laptop bluetooth ili infracrvenom vezom i tada možete početi sa prijenosom fotografija.

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop na druge načine

Za sve vas koje zanima kako prebaciti slike sa mobitela na laptop na druge načine, ovaj tekst je idealan izvor informacija o tome kako prebaciti slike sa mobitela na laptop na druge načine od već spomenutih. Prvi alternativni način se odnosi na MMS ili e mail. U većini slučajeva bit će moguće poslati MMS na adresu e -pošte ili priložiti sliku e -pošti. Poruka putuje operatorovom GPRS mrežom i stiže u vašu pristiglu poštu kao poruka e -pošte s umetnutom fotografijom. Imajte na umu da MMS ne može sadržavati više od 100 kb podataka.

Telefon može malo smanjiti veličinu snimke prije slanja. Drugi način se odnosi na memorijsku karticu. Neki mobilni telefoni sadrže "mini" memorijsku karticu na kojoj su pohranjene multimedijske datoteke, osobito fotografije snimljene kamerom mobitela. U tom slučaju uložite u mali višeformatni čitač USB memorijskih kartica (manje od 50 eura) za povezivanje s računalom, osim ako vaše računalo već ima takav.

Ako je format vaše memorijske kartice mali, poput Memory Sticka Duo ili Mini Secure Digital, s telefonom ćete dobiti adapter tako da je kompatibilan s uobičajenim utorima za Memory Stick i Secure Digital. Sve što trebate učiniti je umetnuti memorijsku karticu s fotografijama u čitač i prenijeti je putem Windows Explorera.


Tagovi: