Kako potaknuti trudove i otvoriti se za porod

Ljepota i zdravlje

Kako potaknuti trudove

Kako potaknuti trudove i otvoriti se za porod na prirodan način

Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako potaknuti trudove i otvoriti se za porod na prirodan način. Sljedeće metode nemaju jednoglasni stav stručnjaka da li zaista pomažu u poticanju trudova. Ako namjeravate isprobati bilo koju od njih, prvo se posavjetujte sa svojim liječnikom ili babicom.

Prva metoda se odnosi na akupunkturu. Akupunktura može pomoći pri poticanju trudova. Neka istraživanja sugeriraju da to može pomoći ženama koje su trudne 40 ili manje tjedana, ali možda neće pomoći u porođaju kod žena koje su u post-terminskom razdoblju ili su u 41 tjednu.

Druga metoda se odnosi na seks. Iako nema dokaza da seks može započeti trudove, postoji dobar razlog zašto bi to moglo biti. Seks oslobađa prostaglandine, tvari slične hormonima koje su poput lijekova koji se koriste za izazivanje trudova. Ako vam je ugodno imati seks, neće škoditi pokušati. Ostale metode obuhvaćaju duge šetnje, začinjenu hranu, ricinusovo ulje, čaj od listova crvene maline itd. Kako potaknuti trudove izaberite jednu od metoda te isprobajte da li zaista djeluje.

Kako potaknuti trudove u bolnici

Za vas koji smatrate da prirodne metode nisu djelotvorne, ovaj tekst vam donosi informacije kako potaknuti trudove u bolnici. Ako prođete termin, vaš liječnik ili primalja mogu vam preporučiti izazivanje trudova u bolnici. Žene s visokorizičnom trudnoćom mogu se inducirati vrlo blizu ili neposredno prije termina.

Za trudnoće s niskim rizikom, vaš će liječnik možda htjeti da odete na 42 tjedna prije induciranja trudova. Poticanje trudova obično započinje uzimanjem prostaglandina u obliku pilula ili njihovom primjenom unutar rodnice u blizini vrata maternice. Ponekad je to dovoljno za početak kontrakcija. Ako to nije dovoljno za izazivanje trudova, sljedeći korak je Pitocin, umjetni oblik hormona oksitocina. Potiče kontrakcije maternice. Pitocin se smije davati tek nakon što je vrat maternice otvoren i spreman za porođaj.

Kako se bliži termin poroda, mnogi parovi željni su početka poroda kako bi konačno mogli upoznati svoje dijete. Iako je to najuzbudljiviji trenutak u vašem životu, možda biste htjeli usporiti i ne žuriti sa stvarima. Uštedite svoju energiju, umjesto da se iscrpljujete sa shemama za brži početak poroda. Kako potaknuti trudove i otvoriti se za porod u bolnici na vama je da odaberete da li to zaista i želite.

Kako potaknuti trudove i kako znati da se porod bliži

Osim što je važno znati kako potaknuti trudove, jednako je važno znati i kada se porod bliži. Iako ne možete predvidjeti dan i sat poroda, možete paziti na znakove da se porod bliži. Evo što možete očekivati ​​kada porođaj bude udaljen 24 do 48 sati. Jedan od očitih znakova koji ukazuju na početak porođaja je pucanje vode, točnije pucanje amnionske vrećice.

Ova vrećica ispunjena tekućinom štiti vaše dijete dok raste i razvija se, ali će puknuti u pripremi za porođaj. Kad vam voda prirodno pukne, to je vjerojatno zbog toga što bebina glava povećava pritisak na vrećicu. Drugi znak je gubitak sluznog čepa. Čep sluzi je gusta zbirka sluzi koja brtvi otvor vrata maternice. Time se spriječava ulazak bakterija u maternicu, ali čim se porod približi, ovaj čep se olabavi i ispadne.

Treći znak je gubitak težine. Kao buduća majka, možda nećete očekivati ​​nikakav gubitak težine prije poroda. No nije neuobičajeno izgubiti 1 do 3 kilograma 1 do 2 dana prije poroda. Kako potaknuti trudove na vama je da odaberete metodu kojom ćete to i napraviti.
Tagovi: