Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu

Tech

Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu

Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu

Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu problem je kojim se bavi sve više ljudi. Nekoliko je razloga zbog kojih sve češće tragamo za načinom kako popraviti mobitel vlastitim angažmanom, a jedan od vodećih razloga je cijena popravka mobitela. Najskuplji popravci odnose se upravo na razbijeno staklo. U nekim slučajevima je popravak toliko skup da mnogi odustaju od popravka i za te novce kupuju nove mobilne uređaje. Mobiteli su u početcima bili jeftiniji uređaji, ali su napretkom tehnologije i zbog sve zahtjevnijih kupaca postali veoma skupi uređaji sa brojnim mogućnostima.

Koliko god tehnologija i trendovi bili takvi da se uređaji ili elektronični sklopovi izrađuju u sve manjim dimenzijama, potrebe kupaca su potpuno drugačije. Naime, kupci od mobilnog uređaja očekuju brojne funkcije i mogućnosti, a posebno se traga za što većim zaslonima. Veći zasloni zahtijevaju veći mobilni uređaj kojim je teže i nespretnije rukovati. Rezultat toga je učestalije padanje mobilnog uređaja, što u najvećoj mjeri dovodi do oštećenja stakla na mobilnom uređaju. Dva su načina kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu.

Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu kod kuće

Na sreću, mobiteli se tako dizajniraju da se popravci, pa tako i kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu izvode isključivo zamjenom razbijenog ili pokvarenog dijela. Popravci kućanskih uređaja mogu se izvoditi zamjenom dijelova ili doslovnim popravkom od strane majstora, što kod mobitelnih uređaja to nije slučaj jer su premali uređaji da bi se popravljali na bilo koji drugi način osim zamjenom dijelova. Intervencijom servisera ne može se mnogo napraviti, pa se i oni odlučuju na zamjenu pokvarenog dijela. U slučaju stakla je to posebno naglašeno, jer razbijeno staklo ne možete popraviti.

Da bi ispunili svoj naum kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu kod kuće, morat ćete kupiti adekvatan alat, koji je specifičan za svaki pojedini brend mobilnih uređaja. Također, na internetu naručite adekvatno staklo po puno jeftinijoj cijeni, a na youtube web stranici pronađite video upute kako zamijeniti staklo. Uz malo vještine rukovanja sitnim alatom, bez većih problema možete zamijeniti staklo na mobilnom uređaju.

Kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu i kako ga zaštititi

Skuplja varijanta kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu je odnijeti mobilni uređaj u jedan od mnogobrojnih servisa. Ovo je ujedno i mnogo elegantniji način, jer će sve za vas obaviti netko drugi. Popravak traje vrlo kratko i mobilni uređaj ćete dobiti isti radni dan. Problem može nastati ako vaš serviser nema potrebno staklo. U tom slučaju se popravak može odužiti. Kvar je posljedica neodržavanja ili nepravilnog rukovanja određenim uređajem, pa tako razbijeno staklo možemo svrstati pod nepravilno rukovanje mobilnim uređajem. Nespretnosti su dio svih nas, ali nažalost kada je mobilni uređaj u pitanju, tu nespretnost jako skupo plaćamo.

Taj problem smo prepoznali svi mi koji koristimo mobilne uređaje. Trenutno na tržištu za svaki mobilni uređaj možemo pronaći zaštitnu masku i zaštitno staklo, koji sprječavaju oštećenja na samom mobilnom uređaju prilikom pada. Ipak je mnogo lakše i puno jeftinije spriječiti oštećenja, nego li tražiti načine kako popraviti razbijeno staklo na mobitelu.

Tagovi: